Hopp til hovedinnhold
MAT DEVINE OG HANS KILL HANNAH SKUFFET INGEN (ALYSSA SCHEI NILSEN)

«Soperbandet» Kill Hannah drepte det

De kom seg nesten ikke hit (først vulkanutbrudd på Island, deretter ble de stoppet på grensen fra Sverige grunnet papirmisforståelser), men til slutt var det endelig klart for tidenes første Kill Hannah-konsert i Norge.

Konserten ble holdt på det rusfrie kulturhuset SubScene i Oslo. (Snikreklame: Dette er en koselig oase blant alle rockescenene i hovedstaden, som med egen bar/kafé, bibliotek og galleri, skiller det seg ut fra de fleste andre tilsvarende konsert-steder.)

Konserten startet med det svenske, debutalbumaktuelle bandet Royal Republic, som ennå er et ukjent navn i Norge, men med masse liv på scenen og fengende låter som fikk publikum gode og varme for de neste par timene.

Etter en liten pause var det tid for de britiske ungdommene i My Passion, et band på full fart oppover. Konserten deres fortsatte der Royal slapp, og tøft nok satte de igang hele festen med sin hittil største hit «Crazy And Me» fra albumet Corporate Flesh Party. Bandet sprutet av energi og både gitarist John Be (med det karakteristiske blonde håret) og bassist Simon Rowlands spratt rundt til rytmene til trommis Jonathan Gaskin, mens vokalist Laurence René var en mester i publikumsflørting.
I løpet av konserten var han stadig i kontakt med publikum, og en heldig jente fikk i tillegg se hatten sin på vokalistens hode, egenhendig innplukket av han selv. Vi fikk også høre en splitter ny låt, «The Mess We Made Of Our Lives», fra det kommende albumet. (Tittelen var fortsatt veldig hemmelig.)
Fortsetter nedenfor.

LAURENCE RENE FRA MY PASSION OG ADAM GRAHN FRA ROYAL REPUBLIC (ALYSSA SCHEI NILSEN)
Til slutt var det endelig tid for selveste Kill Hannah. Bandet har i den siste tiden hatt stor glede av en video de fant på YouTube, som i sin tur har blitt parodiert av vokalist Mat Devine, for deretter å bli masse-parodiert av fansen.
Hele greia har tatt helt av, og ikke bare kaller Kill Hannah seg selv nå et «Fag Band» (når kommer Fag Band-merch’en?), men de åpner også hele konserten sin med akkurat denne talen fra denne smått forvirrede tenåringsjenta, til stor jubel og latter fra publikum. (Det hadde hun ikke forestilt seg da videoen ble spilt inn.)

Forsetter nedenfor.


Etter introen kom gutta ut, til stor glede og begeistret hylig fra de fremmøtte, og åpnet med «Mouth to Mouth» fra den nye skiva Wake Up The Sleepers. Gjentatte ganger gjennom konserten poengterte Mat hvor glade de var for endelig å ha kommet seg til Norge, til enstemmig nikking fra de andre medlemmene: bassist Greg Corner, turnégitarist Michael Maddox, gitarist Dan Wiese og trommis Garret Hammond (stand-in for Elias Mallin).

Konserten fortsatte med en herlig blanding av gammelt og nytt, og publikum fikk kjørt seg skikkelig med hits som «Love You To Death», «Black Poison Blood», «Crazy Angel» og «Kennedy», samt helt nye låter som «Radio», «New York City Speed» og den nye singlen «Strobe Lights».

Selv om Kill Hannah ikke er veldig store i Norge, var publikum med fra første sekund og sang med på alle låtene, inkludert de eldre og mer ukjente, til bandets åpenlyse overraskelse. Mat gikk til og med så langt at han sammenlignet følelsen de fikk av Oslo-konserten, med tiden da de var et undergrunnsband i Chicago i starten av deres karriere.

(Parodien på sutrevideoen.)


Mat Devine danset seg gjennom konserten, og ikke bare tok han bilde av publikum som han twitret ut iløpet av showet, men han var flere turer ut i publikum, fikk banneren fra den norske delen av Kill Hannah Kollective (fan-familien) og danset med det på scenen, Han tok seg også tid til å snakke med fansen, og viste stolt frem rare gaver han hadde fått av fans et par timer tidligere. (Troll, sjokolade og brunost!)

Konserten ble avsluttet med klassikeren «Lips Like Morphine», og etterpå skrev bandet autografer og tok bilder med alle som ville ha.
Slike rockestjerner liker man!

Nyeste saker fra 730.no

Les mer