Hopp til hovedinnhold
MAJORLABEL-PRESSEBILDE AV YUNG SMUL (JAKOB KARBØ) 

Sony Music Norge signerer tenåringen Yung Smul

MAJORLABEL-PRESSEBILDE AV YUNG SMUL (JAKOB KARBØ) 

Yung Smul, hvor sender vi fakturaen?

Etter flere saker hos 730.no, har den 19 år unge rapperen/produsenten Samuel Riiser fra Holmen i Oslo signert med Sony Music.

Siden vi har skrevet så mye om ham selv, så viser vi frem hva Sony straks skal sende ut som pressemelding: 

Yung Smul er en fremadstormende ung, ny (og sint!) rapper og produsent fra Holmen på Oslo vest, som på svært kort tid har skapt en stor buzz i rap-Norge. Nå er han klar med en rykende fersk EP, preget av en direkte rap med blytunge 808-basser, lekne melodier og et særegent ordforråd.

Yung Smul alias produserer alt selv fra gutterommet hjemme hos mamma og pappa, og om du ikke allerede er fan, kommer du garantert til å bli det etter du har sjekket ut den nye EP-en hans Som jeg vil.

– Etter å ha gitt ut en del singler siden første slipp på julaften i fjor, så følte jeg tiden var inne for å slippe mitt første ordentlige prosjekt, sier Smul.

– Jeg har gjort alt selv fra gutterommet på Holmen, og selv om produksjonen høres ut som den er gjort av en 50 år gammel kar med studio til 2 mill, så er det jeg som har recorda alt med en boblejakke rundt mikrofonen inni skapet.

– Med unntak av min barndomsvenn og geniale produsent Aun Gold sitt bidrag på «God i formen» er det kun jeg som står for produksjonen på EP-en.


Den består av fire låter, der jeg uttrykker flere forskjellige deler av meg selv. På de to låtene «Som jeg vil» og «Ung & shtinn» er jeg arrogant og pi$$ed AF.

– Jeg skal bli Norges neste rockestjerne, og jeg gjør akkurat som jeg vil. Bah vent.


– På «God i formen» er stemningen er helt annen. På tross av at jeg referer til en noe ustabil psyke, er det en mye mer positiv vibe over hele låten, og beaten bare skriker eufori. Hør den én gang og det blir ikke den siste.

– På «Stormen» er det den mer emosjonelle, neddopa og nedbrutte versjonen av meg dere møter. Sangen runder av EP-en, litt som en mor som synger nattasang for kidden sin. Hele EP-en handler hvem Smul er og hvordan jeg tolker ting, både musikalsk og personlig. Jeg har de groveste beatsa, de hardeste tekstene og de deiligste melodiene. Pluss jeg gjør akkurat som jeg vil.

Holmen-gutten har også tiltrukket seg en god del oppmerksomhet i musikk-Norge. Tidligere i år varmet han opp for Larsiveli og Mekko Makeba på Rockefeller, mens han senere i sommer blir å finne både på Slottsfjell og Øyafestivalen.

Ikke dårlig for rapperen som slapp sin første låt i vinter.

Slotts’ bookingsjef skryter av Yung Smul.

– Det dukker opp nye navn på rapscenen hele tiden, men Yung Smul står for noe av det mest spennende vi har hørt den siste tiden. Digge, levende produksjoner, med melodisterk og direkte rapping fenger.

– Tekstuniverset er også særegent, og flerefestivalgjengere vil garantert få øre og øyne opp for denne karen i sommer.

Debut-EP-en Som jeg vil slippes på fredag.

Nyeste saker fra 730.no

Les mer