Hopp til hovedinnhold
( ORIGINALFOTO: MARIUS HAUGE, FANCY VERSJON: STINE MALENE FOSS BERG )

Sondre Lerche: – Jeg ville danse og gråte

(
ORIGINALFOTO: MARIUS HAUGE, FANCY VERSJON: STINE MALENE FOSS BERG )

For en mann! Få ting er like gøy som når det ramler inn en e-post fra Sondre Lerche, hvor den talentfulle Brooklyn-bergenseren beskriver sin egen musikk. Det er så utrolig fint å lese, og du trenger nestenikke å låtene for å få litt glede ut av ordene hans. (Men det er jo en fordel å være litt opptatt av musikk, i det minste.) 


Sist vi pratet med ham forklarte Sondre 2014-platen
PLEASE spor for spor («Den beste kjærlighetslåten jeg har skrevet til nå»), og i dag brekker han ned en fersk remix-EP med 6 varianter av låten «Despite the Night». En låt (og EP) som er så fersk at den ikke er ute før på fredag, men før det kan du høre den hos 730.


Sjekk ut de veldig forskjellige tolkningene av «Despite The Night» via Soundcloud nå, og les hvordan alle ble til under. «Despite The Night (megamix)»

– Dette er en 2015-oppdatering av originalen som Matias Tellez gjorde for noen uker siden. Følte at det bodde en litt strammere versjon av selve låten, som kunne trigge litt med dansing og enda mer følelse av vinden i håret i en kabriolet på prœrien, og det fikk Matias til. Det ble en megamix.
«Despite The Night (Stockhaus remix)»

– Kristian er en gammel kjenning fra Bergen, og en virkelig juvel av en kunstner på veldig mange plan (også visuelt – sjekk ut videoen til hans siste house-banger «Thinking About That Love». Han er i bandet Ungdomskulen som jeg lenge har likt, og har gitt ut noen virkelig fantastiske soloplater opp igjennom. Jeg ville danse og gråte, og da gjør man klokt i å ringe Stockhaus. Han fikk frem melankolien og club-euforien i låten.
«Despite The Night (Fancy Colors remix)»

– Dette er bandet til tromisen min Dave fra Brooklyn. De gjorde en fabelaktig «Bad Law»-remix, så jeg lot de meditere litt rundt endel elementer fra «Despite The Night». De er veldig god på å fucke med vokalen og manipulere den i nye retninger og kontekster. Denne gangen ville Dave til Africa, with avant-garde. Jeg er med.

Fortsetter under stilig Instagram-bilde fra 17. mai i Bergen 


(INSTAGRAM.COM/SONDRELERCHE)

«Despite The Night (Niilas remix)»

– Niilas gjorde en uoffisiell remix av «Bad Law» i fjor som ble veldig bra, med minimalt med tools, så jeg tenkte at det kunne vœre kult å se hva han fant på om jeg sendte ham alle 70 sporene (eller hvor mange det nå var). Niilas er veldig i skuddet om dagen, og sikkert allerede mye hippere enn jeg forstår. Virkelig en produsent og remikser å holde øye med. Veldig bra mann. Alt jeg gjorde var å be ham om å vœre skamløs og freidig.
«Despite The Night (Brycke Hackford remix)»

– Jeg har hørt endel på ambiente ting de siste årene og mye av det oppdager jeg ganske tilfeldig her og der på Soundcloud via ting jeg kjenner, og videre inn i det ukjente. Slik fant jeg Bryce sine ting. Han har jobbet endel med DFA-labelen og remikset bra ting der, samt sluppet sin egen plate med minimal ambient house. Slik musikk er en kjærkommen motvekt til mye annet jeg jobber med og hører på, og ikke minst mye bedre i amorøse settinger. Jeg tok bare kontakt med han på Soundcloud og fikk positiv respons, en uke senere levert han denne 13 minutter lange remixen, som er hans tolkning av «Despite The Night». Det gir meg så mye glede og inspirasjon å høre hva andre blir inspirert til å gjøre i møte med min musikk, spesielt når det er så langt fra originalen som dette. 

«Despite The Night (originalversjonen)»

– Og så er vi rundt igjen – vi vender tilbake til originalversjonen som egentlig var tiltenkt PLEAS-albumet. Låten føltes bare som at den tilhørte fremtiden og trengte litt tid. Den måtte vente på sommeren 2015. Denne er mikset av Anthony Molina fra Mercury Rev og speiler den innspillingen vi gjorde sommeren 2013 i Skogen studio med produsent Matias Tellez. Dette er både begynnelsen og slutten. Mitt favorittelement er den skips-fløyten i refrenget. Jeg ville ha en ur-lyd som bare blåste alt annet bort. Og så har du gitarsoloen – Nels Cline fra Wilco møter Bobbysocks. Ellers var vibben Fela Kuti møter Abba. Kåtskap og melankoli, side om side. Begynnelsen på et nytt liv. Du vet, det vanlige.


(INSTAGRAM.COM/SONDRELERCHE)

Se også: Sondre Lerche covrer Sia, Beyoncé og Miley Cyrus 

Nyeste saker fra 730.no

Les mer