Sondre (23) ble drag-dronning på rekordtid ✨

2. des 2018 kl. 00:00


[annonse] 

Like før sommeren startet Telenor Yng jakten på nye ambassadører. Mennesker mellom 18 og 28 som brenner for noe spesielt – og som vil vise frem sin lidenskap for et større publikum. 


730 har allerede
pratet med kunstløperen Sondre Bøe, som etter mye motgang har blitt et av landets fremste unge talenter. 

Yng – et mobilabonnement bare for deg mellom 18 og 28 år


I dag kan vi stolt vise frem en annen inspirerende Sondre, nemlig drag-artisten Sondre Tarud aka Miss Salty. Den 23 år gamle Eidsvoll-gutten er fortsatt fersk i gamet, men har på kort tid blitt en rå dronning på scenen. 


Hvordan starter man egentlig med drag, og hvilket budskap vil han dele med verden? 


Se vår prat nedenfor en videointroduksjon fra våre venner i Telenor Yng: 


Hei Sondre! Hvordan startet du med drag? 
– For et drøyt år siden stod jeg i kø til et drag-show. Kom i snakk med ei som stod i køen foran meg, som jeg hadde sett opptre på Elsker under et burlesque-show.

– Dagen etter våknet jeg opp og oppdaget at jeg hadde blitt lagt til i en gruppe på Facebook: «Rising stars, nykommerkonkurranse». Jeg hadde da altså klart å snakke meg til å bli med på en nykommer-konkurranse innenfor burlesque i drag, arrangert av Fifi Von Tassel, som jeg hadde snakket med. 

– Jeg husker jeg la vekk telefonen for å prøve å skjønne hva jeg hadde sagt ja til, og hvordan dette hadde skjedd, med tanke på at jeg verken hadde drevet med drag, og så vidt hørt om burlesque.

– Så etter en rask måned hadde jeg opparbeidet en koreografi, et utrykk, hår, sminke, kostyme og et navn. Og det var nettopp her Salty ble født.


Imponerende! Hvordan føler du deg når du står på scenen? 


– Når jeg står på scenen så føler jeg meg hjemme, det kan være teit å si, men nå som jeg vet betydningen av det, høres det veldig beskrivende ut, haha. Å opptre er noe som alltid har vært en del av meg. Når folk hjemmefra tok lappen eller var på fylla, var jeg enten hjemme og pugget manus, eller danset i skogen – for å så dra på fylla etter det.

– Det er godt å endelig ha funnet noe som gjør at jeg kan føle meg bra nok. Jeg tror at nettopp dette med drag er så perfekt for meg, for det handler ikke bare om å stå på en scene, men hva scenekunsten kan formidle og at mulighetene er så uendelige. 


Musikk er essensielt i et dragshow. Hvordan velger du ut låter? 
– Jeg tenker mye på hvem jeg skal opptre for, men samtidig hva som får meg i en ekstra driv. Som regel er det høyt tempo, musikk folk kan, og med en liten humoristisk tvist. Målet mitt med en kveld – som er ment for å være en fest – er at folk skal ha muligheten til å sette seg ned og nyte et artig show, men også ha muligheten til å ta seg en drink, synge med og slippe seg litt løs om man vil det. På tide å kjenne på øyeblikkene man faktisk opplever.  


Er musikk viktig for deg også? Da trenger du Music Freedom!

Du deler klipp og bilder i sosiale medier, og du inspirerer trolig flere enn du aner. Hva tenker du om det? 
– Tilbakemeldingene har vært utrolig bra. Jeg visste egentlig ikke at jeg kunne inspirere folk med å vise kreativiteten som jeg sitter inne med – men der tok jeg feil! 


– Jeg får henvendelser av ukjente. Det er ganske interessant å lese, for som regel er det noe positivt som jeg har gjort, men det handler også om tanker og usikkerheter hos dem. Det forteller meg at folk kanskje ikke alltid har så mange rundt seg å snakke med, noe som ikke er så bra.


– Så dagens råd er å være et medmenneske, vær åpen og lytt!

Deler du mer enn du snakker? Bytte ut ringeminutter med mer data!


Til slutt, har du noen råd til andre som er nysgjerrig på kunstformen? 
– Om noen er gira på å prøve drag, så dropp tanken og få ræva i gir! 

– Det er så gøy, og man får muligheten til å bli kjent med seg selv på en annen måte. Det er karakterarbeid og skuespill, og hvem liker vel ikke å kle seg ut? En annen del av det hele er å finne sitt eget uttrykk, dyrk dine interesser, dine verdier og hva DU liker.

– Just do it! 

Se mer av Sondre og øvrige Yng-ambassadører her