Sondre (20) drømmer om OL: – Man må komme seg gjennom den tunge tiden for å få den gode

25. okt 2018 kl. 00:00
HEIA SONDRE 
HEIA SONDRE 
 


[annonse]

Noen drømmer er vanskeligere å følge enn andre. Men ofte også desto mer givende.

Kunstløper Sondre Oddvoll Bøe (20) har hatt en krevende reise.

– Da jeg gikk på barneskolen var det ikke kult å ikke bare være den eneste som drev med kunstløp, men også å være den eneste som ikke drev med fotball, håndball eller langrenn, forteller Asker-talentet.

– Jeg hadde det ikke så bra med tanke på mobbing og sånne ting, men jeg kom meg gjennom det. Med god hjelp fra mamma og pappa, skøytevenninnene mine og treneren min blant annet, og nå elsker jeg livet.

Etter flere EM-deltagelser drømmer Telenor Yng-ambassadøren nå om OL i Beijing 2022.

Sondre flyttet alene til Oberstdorf i Tyskland som 16-åring for å satse på en karriere som profesjonell kunstløper. Og det harde arbeidet har gitt resultater – Asker-gutten ble norgesmester i både 2014 og 2016, og tok sølv i Nordics Open 2015.

Men hvordan er det å være eksepsjonelt rå i en idrett nesten ingen andre norske gutter holder på med?

Vi tok en prat med det unge talentet som nylig flyttet hjem til Norge. Sjekk ut intervjuet nedenfor en kort presentasjon fra våre venner i Telenor Yng:


Sondre, hvordan var det å flytte til Tyskland alene som 16-åring?

– Jeg var jo langt fra ferdig utvokst i hodet og alt det der, og jeg kunne ingenting om matlaging, vasking av klær og lignende, så jeg skjønte nok ikke helt hva jeg gikk til. Mamma og pappa sa at det kom til å bli vanskelig, men jeg bare… «Nei nei»!

– Da jeg kom dit skjønte jeg at jeg ikke var helt klar, men det er sånne ting man lærer av, så jeg er utrolig glad for at jeg gjorde det. Jeg var aldri i tvil, jeg visste at det var det jeg ville.

Det er jaggu ikke mange norske gutter som driver med kunstløp. Hvordan startet karrieren for deg?

– Mamma og storesøsteren min drev med det, så da var det naturlig at jeg ofte var i hallen og så på dem. Og etter litt masing fikk jeg være med på isen selv.

Kunstløp-miljøet er ikke det som vies mest tid på TV-sporten eller i media generelt. Hvordan ser en vanlig dag ut for deg?

– Jeg står opp veldig tidlig og trener om morgenen. Enten på isen eller så tar jeg en joggetur, yoga eller hva som helst. Jeg er ferdig med studier for dette semesteret, men jeg har gått på skole i Oslo samtidig dette halvåret og trent på kvelden igjen.

Fortsetter nedenfor

#gameface

Et innlegg delt av SONDRE ODDVOLL BØE (@sondreboe)


Hvilke reaksjoner får du når du forteller noen at du driver med kunstløp?

– Jeg tror de færreste vet hva det dreier seg om. Det er jo ikke en veldig stor idrett i Norge, og de fleste tror jeg bare danser litt rundt og har det gøy. Jeg har til og med fått spørsmål om hvorfor jeg trener.

Føler du at folk undervurderer sporten?

– Vi er blant de som trener mest i hele verden, så jeg tror ikke folk skjønner hvor tøft det egentlig er. Jeg trener opptil 30 timer i uken.

Har du noen gang angret på valget?

– Jeg har aldri angret, men det har jo vært hardt. Noen ganger har jeg jo tenkt at det hadde vært litt diggere å ligge i sengen og se på Netflix. Men kunstløp har bare alltid vært min greie.

Hvilket øyeblikk har du vært mest stolt av hittil i karreren?

– Det må nok være kortprogrammet i EM i år. Det gjorde at jeg kom til finalen. Programmet var veldig spesielt for meg, jeg brukte en sang som heter «Silent Storm» av Carl Espen (MPG-vinnerlåten i 2014, red.anm.), jeg hadde nettopp flyttet hjem og var sykt nervøs. Flere konkurrenter som jeg hadde forventet å slå gjorde det veldig bra, så da jeg gikk på tenkte jeg at jeg måtte gå mitt livs løp for å komme til finalen. Og det klarte jeg jo heldigvis.

Fortsetter nedenfor
Hvordan jobber du med musikken?

– Vi har to program hver sesong med forskjellig musikk, og jeg velger musikken min selv sammen med koreograf og trener. Det er veldig viktig for meg at jeg kan føle med musikken. Det er en veldig teknisk idrett, men også en veldig kunstnerisk. Og den kunstneriske delen føler jeg at er min greie. Når jeg vurderer musikken prøver jeg å se for meg om jeg kan gå det perfekte løp i en fullpakket arena. Og hvis jeg kan se for meg det, så er jeg klar da.

Har du en favorittlåt?

– Til mitt nye program til neste sesong har jeg valgt ut «You are the Reason» av Calum Scott, og det var veldig spesielt.

– Jeg slet jeg med å finne perfekt musikk, og da Calum kom med det nye albumet elsket jeg det, men så glemte jeg det litt. Senere fikk jeg en mail med et låtforslag. På vei til morgentrening hørte jeg på tilfeldig musikk i bilen, og den første som kom, helt random, var «You are the Reason». Så åpner jeg mailen og ser at det er den som foreslås… Så det var «meant to be», og jeg eeelsker den.

Fortsetter nedenfor
TIPS! Med Telenor Yng kan du streame så mye musikk du vil – uten å bruke av din data. Les mer om Yng her.

OL i Beijing 2022… Hva tenker du om det?

Jeg tenker… At jeg må jobbe som faen da. Det er jo drømmen, og det er mulig.


Har du noen råd til andre som driver med (eller drømmer om å drive med) noe som virkelig skiller seg ut?

– Man må komme seg gjennom den tunge tiden for å få den gode tiden.

– Nå er det ikke flaut å si hva jeg driver med, før ville jeg helst ikke snakke så mye om det. Men nå er det jo bare kult!

Sondre Oddvoll Bøe er Telenor Yng-ambassadør. Bli kjent med ham og øvrige Yng-ambassadører her!