Hopp til hovedinnhold
SOMMERFJAS med Staysman
Sjekk ut Staysman sine sommerfavoritter (Instagram/staysman)

SOMMERFJAS med Staysman

Staysman er første ut i vår sommerspalte!

Nå som sommeren er godt i gang passer det utmerket med en aldri så liten spalte. I den anledning har vi tatt en prat med et knippe kjente norske fjes om deres sommerfavoritter og planer.

Førstemann ut er ingen andre enn selveste Stian Thorbjørnsen, bedre kjent som Staysman.

For øyeblikket er han aktuell med låta «Du får aldri se meg naken igjen» (🥺) og som programleder for TV 2-flaggskipet Allsang på grensen.

(Instagram/staysman)

Hei, Stian! Du er jo Allsang-programleder. Hvis du kunne velge fra øverste hylle, hvem ville du booket til din drømmedag?

– Åh, det er mange og dessverre er det flere enn meg som tar bookingavgjørelser. Men en hel dag viet til bøgda og rølp hadde vært nydelig. Vassendgutane, Terje Tysland, Halva Priset, Ringnes-Ronny, Rune Rudberg, Hagle og Carina Dahl i en og samma sending hadde jo IKKE vært feil. 

Hva er dine planer i sommer?

– Juli blir jo rekordrolig for min del, da nesten alle festivaljobbene mine har blitt flytta til sommeren 2022. Det her er det bare å notere seg at jeg sier, siden det ikke skjer for ofte, men i sommer blir det litt tid med familien. Deilig det også. Blir massivt med rølp i august, da. 

Hva kler du deg helst i denne sommeren?

– Balenciaga og Holzweiler…. Hæhæ, neida. Shorts fra Dressmann XL og baris er favoritten. 

(Instagram/staysman)

Hva spiser du helst i sommer?

– Grillmat. Kjøtt. Jeg jobber med en bok som kommer til høsten som heter «Pølser og pils», så det blir jo en del varefaglig fordypning. For å si det mildt. 

… og hva drikker du?

– Innimellom føler jeg nesten at jeg er en parodi på meg selv, men øl er jo det absolutt beste jeg vet om. Frydenlund på tapp.

– Bare tanken gir meg ekstreme mengder vann i munn. 

Har du en favorittrestaurant- og utested?

– Når jeg jobber med Allsang er Flamenco i Halden en favoritt. Siste Reis og puben til Per Sandberg og Bahare Letnes i samma by er jeg jo også en del innom. 

Hva er det drøyeste du har gjort på fylla?

– Med tanke på at andre mediehus leser intervjuene mine, stjeler sitatene og reposter de i bladene sine som en egen sak, velger jeg å svare ingen kommentar… Sorry. Jeg var morsommere i 2014, ass 😭 Blitt en døll, gammal gubbe. 

Buuuh… Okay, så hva er det morsomste du har gjort på fylla?

– Her er det en del å ta av, men jeg husker en spesifikk kveld fra jeg var rundt 20 år gammel. Kompisene mine og jeg tok med gule og røde kort pluss en fløyte på byen. Når noen snek i barkøen blåste vi i fløyta, og når de snudde seg delte vi ut kort. Dette eskalerte selvsagt til elleville høyder. Det siste jeg husker er at jeg så kompisen min bli dratt ut av lokalet av en dørvakt mens han blåste i fløyta og holdt det røde kortet tappert oppe mot vakta.

– Jeg skrætter fortsatt av akkurat det opplegget der. 

Hva er årets sommerlåt for deg?

– Jeg ELSKER jo å jobbe med allsangen, så det får bli introlåta til programmet. Og «En solskinnsdag» med Postgirobygget. 

Hva er tidenes beste sommerlåter?

– Veldig vanskelig å velge ut noen spesifikke, men om man trenger noe skikkelig feel-good soundtrack til sommeren, prøv bandet The Yum Yums fra Moss. Føler det de driver med er engelskspråkelige punkversjoner av mine egne låter. De er til stor inspirasjon. Håper de tar det som et kompliment, for det er det. 

Du ga jo nylig ut låta «Du får aldri se meg naken igjen» – hvem kunne du tenke deg å se naken?

Damiano David.

(Instagram/staysman)

Hvor vil du helst være i sommer?

– Egentlig på det stedet jeg er akkurat nå. I hvert fall mentalt.

– Jeg har det skikkelig fint på mange områder om dagen. Det er deilig, sier Staysman.

Hvem vil du helst treffe i sommer?

– Jeg er så heldig at jeg tilbringer en del tid med hun allerede. Katrine Moholt. Syv dager i uka. Hun er min aller beste venninne. En jeg kan snakke med absolutt alt om. Dessuten er hun så sjukt mye mer rølpete enn hvermannsen kanskje tror. Dere skulle seriøst vært flue på veggen når vi drar på i garderoben… haha. Trust me, dere hadde blitt sjokkert. 

Kathrine Moholt og Staysman er gode venner<3 (Instagram/staysman)

Har du noen film/serie-tips til regnværsdagene?

– Jeg har sett hele The Sopranos fire ganger, og årsaken til det er at jeg heller ser den en ekstra gang enn å bli skuffa av noe annet ræl. Et mesterverk. Når venner av meg sier de ikke liker den , så klarer jeg ikke se på de på samme måte etterpå. Tullete bra serie. 

Les også: Forløperen til The Sopranos – med sønnen – ser tøff ut

Hva er den ultimate sommerdagen for deg?

– Nå virker jeg sikkert fullstendig sinnssyk, men å møte opp på Fredriksten festning til programlederprøver med Katrine Moholt klokka 12 på onsdager, for så å kjøre generalprøve klokka 15. Etterfulgt av hovedsendingen rundt 18, som avsluttes med to-tre kalde halvlitere i garderoben før man møter artistvenna sine nede i Halden sentrum for et hyggelig lag på kveldstid. Det er en drømmedag for meg. 

Les også: Best og verst fra influencer-Norge

Nyeste saker fra 730.no

Les mer