Hopp til hovedinnhold
SOMMERFJAS med Jonis Josef
Jonis har spennende ting på gang (Rainer Kleive)

SOMMERFJAS med Jonis Josef

Jonis Josef forteller om sine planer i sommer og spennende prosjekter han har på gang.

Nå som sommeren er godt i gang passer det utmerket med en aldri så liten spalte. I den anledning har vi tatt en prat med et knippe kjente norske fjes om deres sommerfavoritter og planer.

Neste ut er komiker Jonis Josef!

Jonis er både stand-up-komiker, serieskaper, tekstforfatter og programleder. For øyeblikket jobber han med sin egen serie for TV 2, og senere i år blir han å se i den nye norske versjonen av Tre nøtter til Askepott.

(Rainer Kleive)

Hei Jonis! Holder du på med noe spennende om dagen?

– Ja, jeg lager en TV-serie for TV 2 som jeg har skrevet sjæl, med hjelp fra to nydelige mennesker; regissør Mikael Samuelsen og produsent Jenny Vuong. Spennende greier. Nå har vi sommerferie fra opptak og fra Karakter, som betyr at jeg kan reise til Italia og kose meg på strand, og gjøre litt stand-up her og der. 


Kan du røpe noe om hva vi kan vente oss av den nye serien din?

– Den kommer til å hete Kasko. Jeg har fått med alle menneskene, foran og bak kamera, som jeg ønsket. Alle leverer gull, og jeg kan ikke si annet enn at jeg gleder meg utrolig til å vise dette til folk. Dette er det beste jeg har gjort. Kommer på skjerm tidlig 2022. Mer enn det kan jeg dessverre ikke si!


Vil du si litt om hvordan det er å spille i nye Askepott?

– Det var utrolig gøy og spennende! Stor produksjon, som innebar at vi måtte reise til Litauen for å spille inn en del ting. Jeg trodde det skulle bare være en kjapp jobb, men vi fikk en sånn Kompani Lauritzen-effekt, hvor vi alle ble supergode venner. Sykt merkelig hvor close man blir med folk på så kort tid.

– Nå har vi en aktiv WhatsApp-gruppe blant annet, og møtes jevnlig. Hele casten var nylig på stand-up showet mitt på Blå for eksempel. Super hyggelig!

(Rainer Kleive)


Var det kjipt at du ikke fikk rollen som prinsen?

– Nei, men i disse post woke-tidene synes jeg det var utrolig skuffende at jeg ikke fikk rollen som prinsessen. Når det er sagt, Cengiz og Astrid leverer! 

Hva er dine planer i sommer?

– Jeg skal til Italia, og så skal jeg reise litt rundt i Norge og gjøre litt stand-up her og der. Perfekt sommer.

Hva kler du deg helst i denne sommeren? 

– En bucket-hat,  en shorts og gjerne med en spliff bak øret!

Hva spiser du helst i sommer? 

– Alt baby. Alt. Bare ikke Foodora. Jeg er lei av Foodora. De sjåførene begynner å bli frekkere og frekkere, og latere og latere. 

… og hva drikker du?

– Sitronvann all day baby. Gi meg en pils også, men sitronvann og kaffe all day. Er også smart å drikke varm te eller kaffe for å holde på varmen. Så prøver å lære av mine arabiske brødre og håndtere varmen på best mulig måte. 

(Rainer Kleive)

Har du en favorittrestaurant- og utested?

– Spiste nylig på J2 og kan anbefale det til de som har $$$! Den svarte burgeren var next level. Rullekebaben på La Cetta er fra en annen verden. Utenom det, så er mitt favorittsted Nieu Scene og Bruun Larsen. Nieu Scene holder stengt til september, så da finner du meg nok på Bruun Larsen om noe. 

Hva er årets sommerlåt for deg?

– Jeg er gammeldags. Årets sommerlåt for meg er alltid Lucy Pearl med «Don’t Mess With My Man» og Dutty Dior’s «Balmains» er også en favoritt.

– Men akkurat nå er det Stevie B og «Spring Love» som går mest på repetisjon i bilen min av en eller annen merkelig grunn, sier Jonis.

(Rainer Kleive)

Hva er tidenes beste sommerlåter?

– Siden jeg ramset det opp i forrige spørsmål, kan jeg her gi en honorable mention til Ja Rule og hans «Livin It Up» her.

Hva er ditt aller beste sommerminne? 

– Jeg pleide å henge på et sted som het Åletjern da jeg var yngre med vennene mine fra Gulset. Tenker alltid tilbake til det. Utrolig dårlige til å svømme, men faen så gøy vi hadde det.

– Hvis jeg hadde hatt en tidsmaskin hadde jeg reist tilbake dit, og sagt til unge Jonis: «kjøp BITCOINS!» 

Hvor vil du helst være i sommer?

– Oslo baby. Italia også. Så da stikker jeg dit og. 

Hvem vil du helst treffe i sommer?

– Anne Elisabeth Hagen.  

Hvem vil du ha som sommerflørt?

– Jon Børrestad. Vært forelsket i han en stund nå, og fikk gleden av å møte han nå i sommer i TV 2 sitt EM-studio. Ble mer forelsket. 

(Rainer Kleive)

Har du noen film/serie-tips til regnværsdagene?

Ted Lasso slipper ny sesong 16. juli. Kan anbefale ALLE å se første sesong innen da. En varmere serie skal du lete lenge etter. Den siste sesongen av Masters Of None er utrolig fin også. Rick and Morty har begynt en ny sesong, og Dave droppet akkurat sesong to.

– Når det er sagt, er sommeren alltid en mulighet til å se noen gode norske humorserier. Jeg elsker Sigurd fåkke pult nå, men så mye bra som blir laget av flinke kollegaer! 

Hva er den ultimate sommerdagen for deg?

– God mat, god weed og god stemning!

Se også: SOMMERFJAS med Øyunn Krogh

Nyeste saker fra 730.no

Les mer