Hopp til hovedinnhold
(ANDERS LINDHOLM/730)

Sommerfest med (hele) Wu-Tang Clan

Da Wu-Tang Clan spilte på Frogner Stadium i Oslo i 2006, manglet de noen medlemmer på scenen, og 11 år i forveien, på en regnfull Kalvøya-dag i 1997, dukket ingen av gutta opp, angivelig på grunn av en gedigen krangel på flyplassen i New York.

Men jaggu stilte hele gjengen på Sentrum Scene – RZA, GZA, Ol’ Dirty Bastard, Method Man, Ghostface, Raekwon, Masta Killa, U-God og Inspectah Deck – og jaggu ble konserten med de gamle gutta utsolgt. På en mandag i fellesferien.

I kulissene så det dog ut som det spøkte for den første ordentlige Wu-konserten i Norge. Det er forskjellig status på rapperne, og de får naturligvis ikke betalt det samme, noe som ble kluss, og den interne stemningen backstage var så elendig at showet ble utsatt. Men klanen kom til hektene og leverte en usedvanlig underholdende konsert. Ikke tight, lekkert og gjennomført, men veldig gøy. Som lovet var debuten Enter The Wu-Tang (36 Chambers) i fokus, og gutta dro blant annet over halvparten av låtene fra dette albumet, en av 90-tallets råeste utgivelser, uansett sjanger.

Den nevnte statusforskjellen er fortjent. Stjernen er Method Man, som gav gass og kastet seg ut til publikum mens de andre subbet rundt. Raekwons rapping er/var tipptopp, RZA holdt den autoritære koken, stødige Ghostface trakk seg fort tilbake (angivelig fordi han mistet en fylling i tannen da han kom til Oslo, og ble smurf etter for mye Paralgin forte), mens det var tydelig at Inspectah Deck, Masta Killa og U-God (hvem er hvem? neida) ikke har vært like aktive på livefronten som de andre, og at GZA er eldst. (44 år i neste måned.) De fire guttas gamle godvers satt ikke helt som før.

Fikk gjengen brukt sine 162 kondomer?

Kanskje ikke alle, men bak scenen satt det omtrent 45 blondiner i gangen utenfor garderobene. Kreativt og søtt nok hadde de gjort om strofen «Wu-Tang Clain ain’t nothing to fuck with» til «Wu-Tang Clan, we’re going to fuck you», «Wu-Tang Clan, we’re going to fuck you», «Wu-Tang Clan, we’re going to fuck you», som de sang i kor mens de fniste fornøyd til ringrevenes sultne fornøyelse.

Guilty Simpson, Rasco og Jaa9 & OnklP varmet opp.

Bilder av de to sistnevnte og Wu ser du nedenfor.

9 & P KOMMER SNART MED MIXTAPE (ANDERS LINDHOLM/730)
VETERANEN RASCO FORTALTE DON MARTIN AT TO NYE CALI AGENTS-ALBUM ER PÅ VEI (ANDERS LINDHOLM)
U-GOD OG ØYA-AKTUELLE REKA AKA RAEKWON AKA TEDDYBJØRN (ANDERS LINDHOLM/730)
RZA, INSPEKTØREN OG MASTA KILLA (ANDERS LINDHOLM/730)
METH STÅR PÅ PUBLIKUM – SOM HAN MENTE VAR TURNEENS BESTE SÅ LANGT (ANDERS LINDHOLM/730)
Bonus: Telefonbilde av Method Man og OnklP. Wu-medlemmet var en av de få som la merke til og satte pris på Ps 4500 kroners Gucci-sneakers. (Pål kjører Jays «all black everything» ut sommeren, for så å bytte til Jeezys litt mer aktuelle «all white everything»-stil til neste år.)

Nyeste saker fra 730.no

Les mer