Hopp til hovedinnhold
(UNITED INERNATIONAL PICTURES/SCREEN GEMS)

Slender Man: Horror basert på meme – og virkelige hendelser

(UNITED INERNATIONAL PICTURES/SCREEN GEMS)

I 2009 ble Eric Knudsen med i en konkurranse redigere vanlige bilder til å fremstå paranormale. Svensk-amerikaneren laget en høy, tynn, ansiktsløs skikkelse døpt Slender Man, som raskt ble til en populær meme i forskjellige versjoner. Det første bildet Eric laget ser du her.

Fem år senere ble en 12 år gammel jente knivstukket 19 ganger av to jevnaldrende, psykotiske piker. Motivet var blant annet at Slender Man ville myrde deres familier hvis ikke ikke drepte jenta. (Hun overlevde.)

(UNITED INERNATIONAL PICTURES/SCREEN GEMS)

Eric uttrykte sin dypeste medfølelse for offeret, men måtte stenge sine nettprofiler da han i etterkant ble bombardert av trusler og sinte meldinger.

Nå kommer filmen løst basert på meme-en og hendelsene, med 2 meter høye, 56 kilo lette Javier Botet som Slender Man. Spanjolen har god erfaring som skummel via blant annet Mama, The Conjuring 2, The Mummy og It.

I filmen forsøker fire jenter å utføre et rituale for å bevise at Slender Man kun er en myte. I etterkant forsvinner en av dem på en mystisk måte. Prikk prikk prikk.


Filmstudioet Screen Gems har allerede fått mye protester for produksjonen, som har blitt beskrevet som spekulativ og smakløs, og flere kinokjeder har blitt oppfordret til å boikotte. Ordet på gatene er at det i tillegg har blitt en relativt dårlig film.

Regissør er franske Sylvain White (Stomp the Yard), som også har med Julia Goldani Telles (HBO Nordic-serien The Affair), Jaz Sinclair (Paper Towns) og 16 år gamle Talitha Bateman (som spiller Annabelle i Annabelle: Creation).

Se den lite hyggelige traileren:

Oppdatert 5. august:

Blir det egentlig skummelt nok? Her er den nye traileren til Slender Man, som ikke kommer på kino i Norge før i 28. desember:

Nyeste saker fra 730.no

Les mer