Hopp til hovedinnhold
(NRK)

«Some Die Young» live på Lydverket

(NRK)

Svenske Laleh har den nest mest populære låten i Norge (ifølge VG-lista) via sin fenomenale feelgod-smash «Some Die Young». Derfor passer det opportunistisk sett dritbra at Lydverket har den Bandar-e Anzali-fødte 29-åringen som gjest denne uken.

– Hun har jo skrevet årets mest storslagne poplåt, sier programleder Asbjørn Slettemark til 730.
 
– For meg er «Some Die Young» helt der oppe med de flotteste låtene til The Killers og Adele, altså episke poplåter som spiller på de største følelsesfiolinene. Og da hun var hos oss leverte hun latterlig bra. Tror jeg må tilbake til Lissie og «When I’m Alone» for å huske tilsvarende gåsehud under en livespilling på Lydverket.
 


Den vakre kvinnen fremfører ikke bare sin hit; hun velsigner oss med en ikke så snau dancelåt som solgte til norsk platina i 1998. Vi røper hvilken nedenfor smakebiten av praten med Asbjørn (i Burberry) og Laleh. Videoen viser også litt av hennes opptreden: 
Lydverket sendes på NRK2 onsdag kl. 20:45, med repriser på NRK1 torsdag kl 23:15, NRK2 lørdag kl. 19:15 og NRK3 mandag kl. 22:55. Laleh spiller på Sentrum Scene i Oslo lørdag 24. mars.
 


«Some Die Young» er fra Lalehs fjerde album Sjung, som du kan laste ned her:


Da Laleh skulle velge en coverlåt å gjøre på Lydverket, gikk hun for E-Type og hans mektige «Here I Go Again» feat. Nana Hedin. For 14 år siden snudde låen Skandinavia på hodet med sin ville synth og kompromissløse trommeproduksjon, samt en musikkvideo som får Steven Spielbergs Poltergeist til å blekne:

 Se også: DJ Dan topp 5 sommerlåter (video)

Nyeste saker fra 730.no

Les mer