Hopp til hovedinnhold

Snoop Dogg fyrer opp veterangruppe

B-REAL & CO FÅR NY SJANSE VIA SNOOPY (COLUMBIA/SONY)

I forbindelse med sitt nye, undervurderte album Malice N Wonderland byttet Snoop Dogg hjem fra Universal til EMI, samtidig som han ble en av de «kreative» sjefene for EMI-labelen Priority.

Den første gruppen California-rapperen signerer er ringrevene Cypress Hill.

– Min rolle som Creative Chairman for Priority Records har plassert meg i førersetet når det kommer til å gjenopplive den viktigste labelen for vestkyst-hip-hop, sier Snooop i en pressemelding, for så å dra på skikkelig.

– Jeg er glad for å kunne annonsere Cypress Hill som min første signering. Cypress Hill er uten tvil en av de viktigste gruppene i musikkhistorien. De er ikke bare utrolige talentfulle og den første latino-hip-hop-gruppen i musikkhistorien – de er også fra vestkysten – så denne signeringen er det perfekte ekteskap.

Frontfigur B-Real, som ifjor solodebuterte med stilige Smoke N Mirrors, forteller at de er gira over å få deal med en label med en så solid CV. (N.W.A., Dr. Dre, Ice Cube, Ice T, Westside Connection, Daz Dillinger, Paris.)

Cypress Hills forrige album, Till Death Do Us Part, kom i 2004 og er kvartettens syvende skive. Marijuana-entusiastene debuterte i 1991, og fikk sitt gjennombrudd med «Insane in the Brain» to år senere.

Her kan du høre smakebiter fra deres Greatest Hits-samler:

Cypress Hill spilte på Uka i Trondheim i 1995. I den forbindelse skrev Adresseavisens Bernt Erik Pedersen at man fikk «en slags følelse av å ha opplevd noe historisk. For et band av Cypress Hills kaliber kommer neppe tilbake».

Nyeste saker fra 730.no

Les mer