Hopp til hovedinnhold
Crystal Reed som vågale Abby i Swamp Thing (DC)

DCs snodigste superhelt har fått skummel tv-serie

OPPDATERT: Til tross for 92 prosent hos Rotten Tomatoes har DC og Warner kansellert Swamp Thing – én uke etter premieren. Ifølge Deadline skyldes avgjørelsen produksjonsproblemer med sesong 1 og for høye kostnader. Neste episode slippes i morgen og sesongen avsluttes i august etter 10 episoder. Den opprinnelige planen var 13 episoder. Les den originale saken nedenfor.

Etter at Superman, Batman, Wonder Woman og Aquaman har fått skinne, er det klart for en litt mer difus type fra DC-universet.

Karakteren Swamp Thing, som debuterte i tegneseriene i 1971, har fått sin egen serie.

Slik navnet indikerer er dette mer horror-aktig enn hva DC (og Marvel) vanligvis serverer. Med en dose romantikk.

Det starter med at en ung forsker, Abby Arcane, vender tilbake til barndomsbyen i Louisana, hvor hun skal undersøke et dødelig virus som har dukket opp i områdets store sumper

Samtidig får hun et nært forhold til sin kollega Alec Holland. For så å miste ham under tragiske omstendigheter. Etterhvert oppdager Abby at sumpene byr på mystiske hemmeligheter, og det kan være at hennes bedre halvdel ikke er død lell.

Prikk, prikk, prikk.

Pussig historie? Absolutt. Og creepy. Jamfør traileren, som byr på en ganske guffen atmosfære.

Serien er laget av Mark Verheiden (Falling Skies) og Gary Dauberman (Annabella, It).

I hovedrollene finner vi Crystal Reed (Teen Wolf), Andy Bean (Power), tidligere Miss Denmark Maria Sten fra København (som hadde en liten rolle i Straight Outta Compton) og veteranen Jennifer Beals (Flashdance, The L Word).

Premiere på fredag hos DC Universe.

Litt nerdete fakta: Swamp Thing kinodebuterte i 1982 via den legendariske regissøren Wes Craven, men filmen om sumptingen drunket litt i kjølvannet av hans neste film; A Nightmare on Elm Street med Freddy Krueger.

Hella nerdete fakta: I Norge debuterte Sumpvesenet i bladet Gigant i 1983.

Også premiere på fredag: Millie Bobby Brown vs. ikoniske monstre

Les mer