Hopp til hovedinnhold
(INSTAGRAM.COM/DONMARTIN.NO)

Sniktitt i Don Martins dagbok

(INSTAGRAM.COM/DONMARTIN.NO)

På sin seneste Tommy Tee-produserte singel «Berg og Dalbane» med Boss Castro går Don Martin gjennom både oppturer og nedturer. Denne måneden snakket veteranen for første gang ut om at han ble «sparket» fra Gatas Parlament, og fortalte blant annet dette til Dagbladet
– Jeg er ikke med i Gatas Parlament lenger. Og jeg vil være ærlig og forklare hva som skjedde. Det skylder jeg fansen og de som følger meg. For da jeg forlot bandet var det ingen som fortalte det på en ordentlig måte til omverdenen. (…) Elling fortalte meg at de ville gjøre ei skive uten meg, og slik var det bare. Da følte jeg at de hadde bestemt seg for at jeg ikke var med i bandet lenger. Å gi ut ei plate uten meg var å gi meg fyken. 

Martin ble både nostalgisk og skrivelysten etter singelslippet, og deler nå sin «dagbok» via 730. Se hva han forteller etter «Berg og Dalbane»-videoen. 

Fortsetter under

Don Martins 730-dagbok: 

– En av tingene det er klipp fra i videoen er en dag vi skulle varme opp for Klovner i Tønsberg, og så spille på Månefestivalen i Fredrikstad. Det var Boss Castro, DJ Taus. Taus går ut for å sette på én låt før vi kommer på mens jeg og Boss lager oss sangria backstage og koser oss. På vei til scenen snubler DJ Taus med alt utstyret sitt og skaller hodet i en metallbjelke og slår seg heftig. To politifolk får han på beina og bandasjerer hodet hans, når Castro og jeg kommer ut av backstagen for å begynne konserten står Taus der i det som ser ut som en hvit bandana – full av blod! Vi spurte om vi skulle avlyse men Taus insisterer på å spille med en gang. Det var en dritfet konsert, men jeg tror endel folk i publikum lurte på hvorfor DJ’en vår så ut som en gang-banger som hadde blitt skutt i huet. 
– Halvveis i konserten slutter noe av utstyret å virke og DJ Taus må bare improvisere. Når vi er ferdig går vi rett av scenen og inn i en bil, og kjører fort til en landingsplass hvor et helikopter skal ta oss til Fredrikstad. Det viser seg å være det minste helikopteret jeg har sett – det føltes som å fly i en radiostyrt leke fra Brio. I Fredrikstad lander vi og går rett på scenen og gjør gig nr 2 før vi endelig kan kjøre DJ Taus raskt på legevakta i Fredrikstad for å sy sammen hodet. Han sydde en god del sting, fikk ganske kraftig hjernerystelse og kan ikke huske noe særlig av dagen. Men han gjennomførte begge konsertene uten å klage en eneste gang.
– Men noen av bildene som var kulest for meg å se igjen var så klart de gamle Gatas-bildene, blant annet klippene fra da vi spilte inn Fred, Frihet & Alt Gratis (2004) i gamle Tee Studios. Vi bodde nesten to måneder i Tommys da gigantiske og fancy studio for å spille inn plata. Underveis gjorde vi alt mulig for å holde humøret oppe, for det blir intensivt å jobbe så tett dag ut og dag inn. Blant annet dreiv vi å spilte inn versene våre blindfolded, og i det klippet som er med i videoen holder jeg også på å legge et vers bukseløs. Tilfeldigvis hørte jeg for to uker siden at Marlon Brando, James Caan og Robert Duvall pleide å trekke ned buksa og moona Godfather-crewet mellom opptakene for å holde humøret oppe mellom scener hvor de skulle være gravalvorlige. Regissør Coppola hadde bedt de ihvertfall ikke gjøre det før bryllupscenen med alle statistene. Det hørte de ikke på. Det fikk meg til å tenke på den innspillingen. Vi hadde på en måte samme strategi som Brando for å holde kreativiteten gående.

(Red.anm.: Don Martin burde blogge hos 730.)

Se også: Don Martin og resten av hiphop-Norge minnes glemt ikon (VIDEO) 

Nyeste saker fra 730.no

Les mer