Hopp til hovedinnhold
Unge Beirut
Ganske unge Elias aka Unge Beirut (Samir Madad)

Norsk videopremiere: – Snart puster jeg de store gutta i nakken

Holder du det highkey? Eller mest lowkey?

Elias Tchaba alias Unge Beirut går for begge deler.

Etter å ha blitt Spellemann-nominert for debutalbumet Hevnen er søt, men jeg tilgir deg holder Vennesla-rapperen tempoet oppe.

I kveld har 730 premiere på musikkvideoen til «Lowkey / Highkey», som er spilt inn i og utenfor studioet hans i Oslo, i en privat leilighet på Sinsen og på eksotiske Fornebu.

«Lowkey / Highkey» er produsert av 2ndhaf og Unge Beirut.

Flamme-emoji? (Alieer)

Hei Elias! Kan du fortelle hva «Lowkey / Highkey» handler om?

– «Lowkey / Highkey» er egentlig to forskjellige historier som er flettet til en sang. «Lowkey» er en historie som handler om ei jente som ønsker å ha forholdet mellom henne og typen skjult. Hun ønsker heller ikke å gjøre det så seriøst fordi det føler hun vil gå utover alt det andre «gøye» hun gjør. Så da blir det til at hun bare «Fucker med mæ on the low low low low low» og har 0 tid til love… lovelovelove.

Basert på ditt eget liv? 

– Det er ikke basert på en sann historie men mye av det jeg sier er reelle ting da. Så ikke helt fiktivt heller.

Hva er det mest minneverdige som skjedde under videoinnspillingen?

– Det mest minneverdige vil jeg si er når vi filmet i huset (shoutouts til Helge Moen for en heftig crib) og Britz og VVS kom innom. Helge har en veldig spesiell katt (Kattrid Smepus, red.anm.) som ikke egentlig er så fan av mennesker, også viste det seg at Britz er veldig redd for katter. Så det var en veldig komisk situasjon.

– Ellers gøy å bæde på «Highkey»-delen i kjelleren der studioet ligger!

Hvem er Norges beste rapper?

– Norges beste rapper for meg må være onkel Magdi… Altså.. «Alt som er ditt er mitt; så vintern din er vår». Men…. Jeg catcher opp snart da, bare gi meg litt tid så puster jeg de store gutta i nakken. Jeg har gjort hjemmeleksa.

Du ble jaggu nominert til en Spellemann i år. Har det hatt en positiv effekt på businessen? Har du f.eks. fått flere eller bedre betalte spillejobber etter nominasjonen?

– Jaggu jaggu, det var utrolig stas. Igjen tusen takk til jury og alle som tvilte, hevnen var søt, og skal bli søtere. Det har definitivt hatt en positiv effekt, flere spillejobber, prisen er høyere, studiomuligheter, og plutselig så jævla mange «gode gamle venner» 🤷🏻‍♂️🤷🏻‍♂️

Hva er neste mål du ønsker å krysse av listen?

– Nei det må vel være å vinne Spellemann neste gang da. Å være nominert er selvfølgelig stas, men å vinne er mer stas. Ellers har jeg jo mange små mål på veien mot det målet da. Spille på festivaler, nå ut til flere mennesker, masse streams osv.

Se verdenspremiere på musikkvideoen til «Lowkey / Highkey» regissert av Alieer og Unge Beirut: 

Se også: – Livet er vanskelig, til og med for Kjartan Lauritzen!

Les mer