Hopp til hovedinnhold
(HOLD UP FILMS)

Snart på kino: Se traileren til GIRLHOOD

(HOLD UP FILMS)

GIRLHOOD har ingenting med Richard Linklaters glimrende Boyhood å gjøre, men er kanskje en like viktig film, skrevet og regissert av Céline Sciamma. (Hun har tidligere laget Tomboy og Water Lillies.)  Bande de Filles (som den egentlig heter) følger en gruppe fransk-afrikanske jenter i Paris. Filmen skal være et rått og ærlig portrett av ung jentekultur i fattige strøk, og deres søken etter å finne seg selv. 


Fortsetter under (HOLD UP FILMS)

Da Variety anmeldte filmen etter Cannes i mai skrev de at det er en av få gjeng-relaterte filmer som klarer å unngå klisjéene. Indiewire mener det er Céline Sciammas beste film hittil, og en av de beste coming of age-filmene på mange år.  


I hovedrollen som 16 år gamle Marieme finner vi Karidja Touré, og det er hennes filmdebut. Resten av jentegjengen spilles av nykommerne Assa Sylla, Lindsay Karamoh og Marietou Touré. GIRLHOOD skal være visuelt sterk og nærgånde, og fotograf Crystel Fournier vant prisen for beste filmfoto under Stockholm internasjonale filmfestival. 


Se traileren til Céline Sciammas GIRLHOOD nå:

Se filmen i romjulen, GIRLHOOD kommer på kino 25. desember. Se også: Tre grunner til å se James Bond: Spectre (Selv om du ikke liker James Bond) 

Nyeste saker fra 730.no

Les mer