Snapchat nedgraderer kontoen til Donald Trump

3. jun 2020 kl. 19:59
Snapchat vs. Donald Trump (Drew Angerer/Getty)

Snapchat vs. Donald Trump (Drew Angerer/Getty)

Snapchat-kontoen til Donald Trump har brått blitt mye mindre synlig.

I kveld forteller Snap; firmaet som eier Snapchat, at de har fjernet den amerikanske presidentens konto fra sin populære Discover-side. Dette som følge av innlegg som ikke følger deres retningslinjer.

– Vi promoterer nå ikke presidentens innhold på Snapchats Discover-plattform, sier Snapchat i en pressemelding ifølge The New York Times.

– Vi ønsker ikke å fremme stemmer som medvirker til å oppfordre til raserelatert vold og sosial urettferdighet ved å gi dem gratis promo på Discover. [Dette] har ingen plass i vårt samfunn og vi står sammen med alle som søker fred, kjærlighet, likestilling og et rettferdig rettsvesen i USA, skriver Snapchat.

Donald Trump har brukt Twitter, Facebook og Snapchat til å poste trusler om «sinte hunder» og «farlige våpen» mot folk som demonstrerer. Presidenten skrev også «when the looting starts, the shooting starts» på Twitter og Facebook.

(Det samme sa Miami-politisjef Walter Headley fra 1967. Han ble også kjent for å si at han ikke brydde seg om anklager om politivold i svarte nabolag.)

Twitter valgte å merke Trumps tweet med en advarsel om glorifisering av vold, ettersom slikt innhold ikke følger Twitters retningslinjer. Da Facebook ikke gjorde det samme, ble direktøren Mark Zuckerberg møtt med store protester fra flere av sine egne ansatte.

Snapchat viser ikke tall på følgere. Donald Trump har 20 millioner følgere hos Instagram og 81 millioner hos Twitter.

Se også:

Black Lives Matter: Hva kan vi i Norge gjøre?