Hopp til hovedinnhold
kate bush stranger things season 5 bbc interview pink leotard 1978
Kate Bush (EMI)

Kate Bush om Stranger Things-suksessen til Running Up That Hill: – Nydelig

Kate Bush gjør sitt første intervju på seks år.

Etter at Stranger Things sesong 4 har vært med å sende Kate Bush-klassikeren «Running Up That Hill (A Deal with God)» til nummer i Norge – og i flere andre land – gjør den mediesky veteranen endelig et intervju.

Det er Emma Barnett fra Radio BBC Four-showet Woman’s Hour som får Kate på tråden.

Ikke uventet forteller 63-åringen at det «vidunderlig» at musikken hennes har «fått et helt nytt publikum».

– Tanken på alle disse unge, virkelig menneskene som hører sangen for første gang og oppdager den er, vel, jeg synes det er veldig unikt, sier Kate Bush.

Briten synes også det er helt vilt å tenke på at hun i dag får sin største hit noensinne med en 37 år gammel låt, som brenner opp Spotify og TikTok.

kate bush stranger things bcc interview pink leotard 1978

Kate Bush som 20-åring på sitt første pressebilde for EMI. Her på coveret at limited editon-samlealbum kun utgitt på LP med «Running Up That Hill» som første spor (Cunningham Records, EMI)

– Det er så spennende. Men det er egentlig ganske sjokkerende, er det ikke? Jeg mener… Hele verdenen har blitt gal, sier ringreven fornøyd.

Kate, som egentlig heter Catherine, forventet at sangen ville blitt lagt merke til, dog ikke omfanget.

– Jeg trodde at låten ville få litt oppmerksomhet. Men jeg hadde aldri forestilt meg at det skulle bli noe sånt som dette.

Woman’s Hour spør Kate Bush om det er viktig for henne at Stranger Things-skaperne The Duffer Brothers knytter «Running Up That Hill» til en kvinnelig karakter.

Nærmere bestemt Max Mayfield, spilt av Sadie Sink, som bruker sin favorittsang som beskyttelse mot Vecna.

Stranger Things season 5 Sadie Sink Max ST5 Running Up That Kill Kate Bush Norge

Sadie Sink (Instagram/sadiesink_)

– Jeg synes [Duffer-brødrene] har plassert den på et veldig unikt sted. Det er bare ekstraordinært. Det er en så flott serie, sier Kate, som har vært ST-fangirl fra dag 1.

– [Jeg] har faktisk sett den siden første sesong, så jeg kjente til serien. Og jeg tenkte, for en nydelig måte å bruke sangen på en så positiv måte. Du vet, som en slags talisman nesten for Max. Og ja… Jeg synes det er veldig rørende, faktisk.

Herregud. Så koselig suksess.

Spoiler for dem som ennå ikke har sett sesongen som kom ut i mai: Nedenfor viser Netflix scenen hvor Hawkins-gjengen fyrer opp Kate Bush-svisken for Max. De viser til og med kassetten med albumet Hounds of Love.

Handlingen i ST4 foregår i 1986. Singelen til Kate Bush kom i 1985.

Praten ovenfor er altså Kent-kvinnens første intervju på årevis. Men for to uker siden blogget hun om den kolossale suksessen på Instagram sitt nettsted.

«Du har kanskje hørt at den første delen av den fantastiske, gripende nye sesongen av Stranger Things nylig har blitt utgitt på Netflix. Den inneholder sangen «Running Up That Hill|» som får et helt nytt liv via unge fans som elsker serien. Jeg elsker den også! På grunn av dette er «Running Up That Hill» på hitlistene over hele verdenen og har gått inn på U.K.-hitlisten som nr. 8. Det hele er veldig spennende! Tusen takk til alle som har støttet sangen. Jeg holder pusten frem til resten av sesongen i juli. Beste hilsener, Kate» 

David Mokel Kate Bush Running Up That Hill nummer 1 Norge Spotify Stranger Things

Da Kate Bush tok førsteplassen fra de norske festmusikantene David Mokel, Ballenicaga og Roc Boyz (Spotify)

Kate har en formidabel inntekt fra «Running», som hun har skrevet og produsert alene, og som i dag er på hennes egen label Fish People. Låtens publishing er hos Sony Music Publishing.

Det er sjelden at veteranen godkjenner bruken av sine sanger, og hun gikk grundig frem i sin vurdering.

– Kate Bush er selektiv når det gjelder lisensiering av musikken hennes. Derfor sørget vi for å få sider fra manuset og [scener fra Stranger Things] slik at hun nøyaktig kunne se hvordan sangen ville bli brukt, sier Wende Crowley fra Sony Music Publishing ifølge NME.

Sadie Sink Millie Bobby Brown ST4 Kate Bush Running Up That Hill nummer 1 Norge Spotify Stranger Things David Mokel

Sadie Sink og Millie Bobby Brown i Stranger Things (Netflix)

Netflix er straks klare med den skjebnesvangre slutten av Stranger Things sesong 4, og de serverer nå denne nye traileren… Hvor slageren til Kate selvfølgelig roterer: Gåsehud

Nyeste saker fra 730.no

Les mer