Hopp til hovedinnhold
VICTORIA FIKK KALLENAVNET PIXIE FORDI HUN VAR SÅ LITEN DA HUN VAR LITEN (UNIVERSAL)

Smørblid med såre lår

Det enkleste er å sammenligne Pixie Lott med de mange andre hvite souljentene i England, som Duffy, Adle, Amy Winehouse og (norgesaktuelle) Joss Stone, men ut i fra 18-åringens prat med BBC vil hun neppe være enig.

– Det som er bra er at min musikk er annerledes enn alle andre. Jeg har soulelementet, som Duffy, men det er ikke veldig retro. Det er moderne, pop, fresh sound. Det er det som gjør at musikken min skiller seg ut.

Se også: Duffy: – Fuck off!

Det er andre kvinnelige kolleger/konkurrenter hun heller ser opp til, som Alicia Keys (for måten hun skriver låter), Gwen Stefani og Rihanna (stilen), The Strokes (hvordan de rocker), Mariah Carey (sangstemmen), Britney (konsertene) og Christina Aguilera (kvalitet) og Lauryn Hill (selvstendighet).

For patriotiske nordmenn er det naturligvis gøy at debutsingelen «Mama Do (Uh-Oh, Uh-Oh)» er produsert av bergenseren Mads Hauge, som også skrev låten sammen med Pixie.

Breialt nok har den tatt førsteplassen i England, noe ingen andre britiske, kvinnelige debutanter uten TV-bakgrunn har klart før henne.

Ifølge tenåringens blogg fikk hun vite om suksessen på en søndag, da hun satt på datamaskinen hos mor og far og ble oppringt av en fra plateselskapet.

– Han var veldig alvorlig og snakket om alt annet enn singelen, så jeg sa «spytt ut» og han sa «sorry Pix» og hjertet mitt sank i brystet… «men du har førsteplassen». Jeg hoppet opp og ned og skrek og løp rundt i huset!

Pix, som det tydeligvis er kult å kalle henne, forteller News Shopper at hun trodde en amerikansk ringrev skulle slå henne på hjemmebane.

– Å få førsteplassen føltes helt crazy. Jeg hadde ingen forhåpninger i det hele tatt og ble bare så glad. (…) Men så ble Kelly Rowland-sangen utgitt i slutten av samme uken, så alle ble litt nervøse, men vi kom altså okay ut av det til slutt.

Hun forteller at videoinnspillingen startet klokken 7 om morgenen, og da de var ferdig 19 timer senere, klokken 2 på natten, hadde hun dasket lårene sine så mange ganger at makeup-artistene måtte sminke bort blåmerker.

(Fortsetter nedenfor.)


Som med mange nye artister kan «nye» puttes i anførselstegn. For fire år siden løy 14 år gamle Pixie (ekte navn: Victoria) seg inn på en sangaudition, etter å ha juget seg ut av skolen ved å si at hun skulle til tannlegen.

Hun signerte med den kjente Island Def Jam-sjefen LA Reid (Avril Lavigne, OutKast, Pink, Ciara, Dido, Usher) som femtenåring, men etter å ha begynt innspillingen av debutalbumet, byttet hun til Mercury i Europa og ikke så ubetydelige Interscope i USA.

Noe den ambisiøse piken sikkert ikke angrer på, selv om hun nå ikke har noe fritid og paparazzien står og lurer i buskene foran huset hennes.

– Jeg vil bare fortsette å skrive flotte låter, selge masse skiver, gjøre konserter for enorme menneskemengder, være fornøyd med musikken jeg lager og være en respektert artist.

Debutalbumet Turn It Up kommer ut i september.

Se video: Nicole Scherzinger synger norsk sang i badekaret

Nyeste saker fra 730.no

Les mer