Smertefull suksess

20. okt 2008 kl. 00:00
MARKY MARK, OLGA, LUDACRIS OG MILA SHOOT'EM UP (20TH CENTURT FOX)

Den amerikanske mannen i gata og deres venninner brydde seg ikke om filmekspertenes dom. I helgen kjøpte nok folk billetter til Mark Wahlbergs nye Max Payne til at den tok førsteplassen, med over 90 millioner kroner i kassa, ifølge Variety.

I actioneventyret, som er basert på spillet med samme navn, spiller Mark detektiven Max, som forsøker å oppklare drapet på sin kone og barn. Rapperen Ludacris har rollen som hans sjef, mens den nye James Bond-baben, ukrainske Olga Kurylenko er filmens babe sammen med sin ukrainske “søster” Mila Kunis. Jamie Hector (alias Marlo Stanfield i The Wire) og Nelly Furtado er også med.

Max Payne har stort sett mottatt en blanding av slakt og dårlig kritikk. New York Daily News leker seg med den artige overskriften “painful to watch”.

Anmelderen lurer på hvorfor Mark Wahlberg sier ja til å være med i 100% søppel som oser rett-på-DVD.

Los Angeles Times mener filmen er et “miserabelt” forsøk på å få tenåringer til å se opp fra sine laptops, mens her hjemme gir Aftenposten den 1 av 6: – Overlesset grøsserthrillertegneserie som blir en parodisk belastning for seg selv. – Koker over i boblende selvhøytidelighet.

Men de kan ikke argumentere mot suksess. Traileren for Max Payne er stiligere enn anmeldelsene:

Tøffe Mark Wahlberg ble sur over disse to minuttene.