Hopp til hovedinnhold
FOTOFORBUD: VÅRT DÅRLIGE TELEFONBILDE - DE GANSKE GODE: CHRISTOFFER GUNNESTAD

Slik var Lady Gaga i Oslo Spektrum :(

Drøy scenedekor som konstant skifter, masse effekter, sjuke kostymer og rå dansere kombinert med Lady Gagas unge, men allerede svære hitssamling kan ikke bli feil, og Oslo Spektrum-konserten hennes var underholdende.

Til tider.

Dessverre var det ikke den samme karismatiske, sjarmerende, sanggudinnen med den unike tilstedeværelsen som imponerte halvfulle Sentrum Scene i 2008 (se her), for så å levere en av de beste klubbkonsertene i Norge noensinne (ja, vi sa det!) året etter (se her).

Men hvis du sammenligner disse to kveldene med lørdagen i Spektrum, er det nesten som om nye Gaga går på autopilot. Eventuelt hadde hun bare en litt dårlig dag. Helt fra starten, via «Just Dance», virket hun daff, uengasjert, «på jobb»… og pussa? Men ikke gladkrukka, heller litt… sutrefull.

– Get up, motherfuckers, because I have a big dick! 

– Oslooooo, what do you think this is, a fuckin’ funeral? Fuck…. c’mon? Make some noise!

Ofte virket seg som hun ikke gadd å synge ordentlig, for heller å hvile seg på backingtracken (vokalen) som lå i bunnen. Det vil være enkelt å høre stor forskjell hvis fikk opptaket av Gaga i Oslo 2008 og 2009 vs. Gaga i Oslo i 2010.

Det er ikke så rart at 24-åringen var sliten. Det høye antall temaer på scenen gjorde at hver låt føltes som et eget MTV VMA-show, som er slitsomt – for alle.

Noen ganger så kostymene nesten ut som en Saturday Night Live-parodi, og pauser med film av en fyr som kaster opp gusjegrønn saus og Gaga som gnir seg inn i blod, er omtrent like tamt som BH-en som spruter gnister. (Hei, Katy Perrys pupper spruter krem.)

Den obligatoriske praten mellom låtene ble til tider banal og svett. «Du må alltid tørre å være deg selv, husk at du er en superstar.» Okay, okay… «Jeg elsker dere alle sammen! Virkelig. Hvis jeg måtte velge mellom berømmelse og rikdom eller fans, så ville jeg valgt dere.» Yeah, yeah…

Men da hun tok lykten sin og lyste på folk på første rad, og kommenterte deres frisyrer og outfits, og da hun satte seg ned på scenekanten og holdt folk i hendene, virket det som om den gode, genuine, kule Gaga kom frem, samtidig som den siste delen av konserten tok seg opp vokalmessig. Avslutningen med «Bad Romance» minnet oss om hvorfor hun er verdens beste popstjerne.

2009: Oslo ga Lady Gaga orgasme

Nyeste saker fra 730.no

Les mer