Hopp til hovedinnhold
Squid Game The Challenge innspilling
Slik gikk Squid Game: The Challenge-innspillingen for seg (Netflix)

Slik var innspillingen av Squid Game: The Challenge

Produsentene deler fun facts fra Squid Game: The Challenge-innspillingen.

Squid Game: The Challenge toppet raskt listen over Netflix’ mest populære serier i Norge etter premieren denne denne uken.

Nå svarer produsentene av realityserien på seernes brennende spørsmål om innspillingen.

Hva er greia med det svarte blekket? Har deltakerne fått beskjed om å spille døde i det de blir eliminert? Hvor mye skjer i løpet av en dag, og får de nok mat?

De executive produsentene av Squid Game: The Challenge – John Hay, Toni Ireland, og Stephen Yemoh – gir svarene til Entertainment Weekly.

Regelen om å kun forsyne seg en gang er ekte.

(Netflix)

– Ja, de ble fortalt at de bare burde ta et måltid. Det var ikke snakk om at noen skulle gå uten mat, men det var definitivt en regel, forteller Stephen.

Det var dog ikke slik at alle bare kunne forsyne seg som de ville. Selv om en av deltakerne viser seg å være litt gårdig.

– Det var ikke et luksushotell, så de måltidene var akkurat det de trengte. Det er ganske interessant å se på dem spise. For noen går det helt fint, de forstår at de er med på Squid Game, og dette er det de får servert. Andre klager mye mer, sier Toni.

De første innspillingsdagene av Squid Game: The Challenge var de lengste.

Netflix Squid Game The Challange teaser
(Netflix)

Naturligvis, ettersom vi starter med 456 deltakere.

– I de første lekene hadde vi et større cast, så de tilbrakte mer tid i spill-arenaen. Jo lengre ut vi kom i serien ble lekene litt raskere, men det var noen ganger lange dager. Ikke noe sinnssykt, de gikk ikke to dager uten søvn eller noe sånt.

Produsentene forsikrer altså om at deltakerne fikk nok søvn, og at de tilsynelatende sov godt i sine køyesenger.

– De våknet rundt klokken åtte hver dag, akkurat som du ser i serien. Lyset slås på, musikken spilles og de steller seg i kø for å pusse tennene. Så kommer vaktene og leverer maten, forteller Toni.

Ekstra fun fact: Deltaker 326 forteller på sin TikTok at innspillingen av «Rødt lys»-leken ikke varte i fem minutter slik det blir fremstilt som i episoden. Ifølge Melissa Rimsza, var deltakerne som var med helt til slutt på settet i åtte timer. Hun hevder selv at hun var der i fire timer. Dermed blir problemstillingen til deltakeren som stopper og squatter plutselig litt mer forståelig.

Du kan høre mer om hva deltaker 326 forteller i snutten nedenfor – fri for spoilere.

@lil_thee_boy

Replying to @DzDane #greenscreen from the pov of someone who actually was on the show – some details they didnt include that would have made it even more interesting to watch #squidgamethechallenge #squidgame

♬ Red Light Green Light (Squid Game) – GameboyJones & Musicality

Melissa forteller også at det hele føltes som et overlevelses-program, og mener at hvordan dette påvirket psyken til deltakerne ikke kommer godt nok med i realityserien.

Det er også denne leken som førte til at noen deltakere truer med å saksøke Netflix og produsentene.

Ble deltakerne bedt om å være litt extra i det de blir eleminert?

(Netflix)

I det en deltaker elimineres eksploderer det en pose med blekk – et nikk til skapningen i realityseriens tittel, altså blekksprut.

– Valget om å gå for en svart farge var et slags nikk til blekksprut, selvfølgelig, men det er også for å signalisere at vi later ikke som om folk dør.

Det stopper derimot ikke deltakerne fra å falle om i det dette skjer.

– Vi sa aldri til dem at de skulle spille med i et stort dramatisk øyeblikk, forklarer Stephen.

– De ble fortalt at de kunne reagere hvordan de ville og som de syntes var passende. Det var utrolig å se hvordan folk tolket det, presiserer John.

Det var kjeks-leken som ble den mest kompliserte.

(Netflix)

Selv om produsentene anerkjenner at «Rødt lys» tok lengst tid, viste det seg at «Dalgona» alias kjeks-leken skulle bli en av de som brakte med seg mest utfordringer.

– Vi overså «Dalgona» som bare en kjeks-lek, men det er det ikke. Det er ganske komplisert å finne den prefekte oppskriften for denne leken. Testingen som gikk inn i det, jeg tror vi hadde 19 forskjellige oppskrifter, foklarer Toni.

Hun forteller videre at deres største fokus var at alt skulle være rettferdig.

– Det er så mye penger på spill at du virkelig må gjøre det rettferdig fra begynnelsen. Også må du jobbe baklengs for å finne ut hvordan du skal filme det og gjøre det så dramatisk som mulig, presiserer Stephen.

Serien har den største pengepremien innen reality noensinne. Vinneren stikker av med 4,56 millioner dollar. Det tilsier omtrent 49 millioner norske kroner.

Se også: Svensk artist og tidligere barnestjerne er deltaker 142 i Squid Game: The Challenge

Nyeste saker fra 730.no

Les mer