Hopp til hovedinnhold
EMINEM SØRGET SOM SEG HØR OG BØR FOR NORSK PUBLIKUMSREKORD PÅ OSLO SOMMERTID 2018 (DON ROBINSON)

Slik var Eminem i Oslo anno 2018

EMINEM SØRGET SOM SEG HØR OG BØR FOR NORSK PUBLIKUMSREKORD PÅ OSLO SOMMERTID 2018 (DON ROBINSON)

Eminems første gig på norsk jord siden 2001 ble selvfølgelig stort, nostalgisk og tidvis rørende. Men slapp av hvis du ikke fikk billetter, du gikk ikke glipp av århundres konsert.

(Bare den største på norsk jord, hvis man ikke teller med gratis-arrangementet VG-lista på Rådhusplassen. Voldsløkka-festen hadde rundt 55 000 betalende gjester, og kunne solgt langt mer hadde det vært plass.)

Eminem anno 2018 mangler naturlig nok en del av spontaniteten og energien han bragte til scenen for noen tiår siden, men det tok seg heldigvis kraftig opp i siste halvdel. Mr. Porter (Kon Artis) fra D12 stod for mye av praten, og det er vanskelig å se for seg Em bære showet alene.


Publikumsfrieri á la «Dette er et av de aller beste publikummene vi har hatt» er hyggelig nok, men det er også den største løgnen vi har hørt på lenge.


Mange tilreisende trøndere, siddiser og bergensere var altfor drita til å få med seg særlig av det som skjedde på scenen, selv om de fleste var gira for å se Marshall. Men ikke «17 år siden sist»-gira.

Saken fortsetter nedenfor videosnutten

Mer i stories 👑 #eminem

Et innlegg delt av 730.no (@730no)Det hadde også vært stas å høre 45-åringen si noe om hvor sjukt lenge det var siden forrige visitt og at det var trivelig å endelig være tilbake, men den gang ei.

Det meste av showet gikk på autopilot, med unntak av noen artigper-innslag om 1) hvor «fucked up» alle i publikum var, og 2) at det var så lyst ute at vi umulig kunne sove i det landet her. Vi setter dog pris på forsøket.

Detroit-ringreven beviste heldigvis at en av vår tids største stjerner fortsatt har noe å gjøre på en scene. Versene ble stort sett levert som om han var 25 og ikke 45 (det er lov å aldersdiskriminere rappere), og under høydepunktene fra The Slim Shady LP (1999), The Marshall Mathers LP (2000) og The Eminem Show (2002) ble det antydninger til ekte kok på Voldsløkka.

Tidlige hits som «My Name is», «Without Me», «Sing For The Moment», «The Real Slim Shady» og ikke minst «Stan» ga nordmenn fra barneskole- til pensjonistalder gåsehud. Og ja, det var mye blanda drops der. Vi observerte cowboyhatter og svette RBK-drakter i skjønn forening, og kjønnsfordelingen må ha vært nær 50/50.

Saken fortsetter nedenfor


EMINEM MED HYPE MAN MR. PORTER (DON ROBINSON)


Konserten hadde som forventet fotoforbud, til tross for at arrangør Atomic Soul jobbet iherdig for å få til en løsning. Veldig trist for lokale fotografer, og kun en god deal for de forfengelige artistene. 

Hvorfor har artister fotoforbud? Fordi de kan. Fordi de vil kontrollere hvilke bilder av dem som sirkulerer i ettertid, og fordi dette er viktigere for dem enn å få mest mulig presseomtale og goodwill fra fotografer og medier.

Marshalls personlige fotograf Don Robinson sendte oss fire bilder, så det er det eneste vi kan vise frem fra konserten. Pluss noen mobilsnutter, det får de enn så lenge ikke gjort mye med.

Vi
la ut mange klipp fra konserten via Instagram Stories. Du finner den i

730s story ut kvelden, og under «høydepunkter» på profilen vår (@730no) etter det.

Fortsetter nedenfor


(DON ROBINSON)


(DON ROBINSON)


Eminems trofaste gullstrupe Skylar Grey gjorde forresten god figur som erstatning for Dido («Stan») og Beyoncé («Walk on Water»), og Rihanna-samarbeidene «Love the Way You Lie» og ikke minst «The Monster» førte til allsang-vræl blant den kvinnelige delen av publikum.

Ed Sheeran-samarbeidet «River» ble gjort uten hjelp fra live-vokalist, noe som gjorde det til en ganske forglemmelig affære.

Overgangen fra «Walk on Water» («…Bitch, I wrote «Stan!») til selveste «Stan» var kanskje åpenbar, men likevel kveldens sterkeste lille øyeblikk.

Etter «Without Me» og «Not Afraid» takket Eminem for seg, men det var selvsagt ikke den ekte slutten.

Settet ble heldigvis rundet av med encore og den udødelige 8 Mile-singelen «Lose Yourself», mens Em løp fra side til side og viste finger’n (på kjærlig vis) til stans i alle aldre.

Video av «Lose Yourself»: Eminem i Oslo anno 2018 var ikke noe for historiebøkene, men det var jaggu på tide at han kom tilbake. Vi krysser fingrene for at det ikke blir 17 år til neste gang.

Se også: Eminem i Oslo 2001 var kaos

Nyeste saker fra 730.no

Les mer