Hopp til hovedinnhold

Slik hyller rap-Norge The Notorious B.I.G.

DJ-duoen Patski Love og Chris Stallion har fylt hovedstaden, Norge og store deler av verden med musikkjærlighet, og har stått for noen av de feteste festene vi har sett. Av alle er det spesielt én artist som har vært viktigere for dem enn noen andre, nemlig The Notorious B.I.G.

Klubbkonseptet er oppkalt etter hans klassiker «Juicy», og denne låten er blitt spilt i en eller annen form på hver eneste fest i over 10 år. 

Juicy fyller Rockefeller lørdag kveld med releasekonsert for The Notorious B.I.G.-hyllesten Udødelig. Der vil de fleste av artistene spille, og du får selvsagt DJ-sett og fest med Patski Love & Chris Stallion før og etter konserten. Mer info her, kjøp billetter her
Da gutta fant ut at Biggies debutalbum Ready To Die var i ferd med å fylle 20 år, bestemte de seg for å samle alle sine norske favoritt hip-hop-artister for å gjøre en hyllest til albumet. Det ble en remake gjort på norsk, noe som ikke skulle vise seg å være så lett. 
Trykk play på spillelisten, og les deg gjennom historiene bak de forskjellige låtene via Juicy: 

Chris Stallion & Patski Love «Intro» (Kommer ut i morgen)
– Det ville ikke gått å gjenskape originalintroen som tar for seg Biggie sin fødsel, oppvekst og fengselsbesøk, så vi valgte å fortelle om prosjektet og takke alle bidragsyterne over noen av de kuleste orginallåtene som samples på Ready To Die. 
Vågard & Mats Dawg «E’kje Som Det Va’» («Things Done Changed»)
– Denne låta har den sjukeste historien om å få tak i instrumentalen. Mange av instrumentalene fra dette albumet har nemlig ikke vært tilgjenglig, og at vi klarte å få tak i denne var et under! Av rene tilfeldigheter endte Patski Love opp på en fredagspils på Angst med DJ Boge. Da han nevnte at han var frustrert over at det var umulig å få tak i instrumentalen til «Things Done Changed», svarte dama hans at broren hennes hadde jobbet med en produsent i London som hadde vært med å lage «Ready To Die».

– Et raskt søk på Wikipedia viste seg at han hadde vært med på akkurat denne låten, men det holdt fortsatt ikke. Låten hadde aldri blitt digitalisert og var bare å finne på en DAT-kassett et eller annet sted. Da vi var i ferd med å gi opp fikk vi et bilde av en original MCA Uptown Records DAT (der Biggie var signet før Puffy tok han med til Bad Boy) fra 29. mai 1993. Var en del frem og tilbake om hvem som skal rappe på åpningslåta, men valget falt på ringreven Vågard fra A-Laget. Han har en flust med røverhistorier fra sin oppvekst, og ikke minst «tunge» Mats Dawg.

Fortsetter under

Klish, Shitrich & Oter «Gi Mæ De Spennan» («Gimmie The Loot»)
– Merkelig nok den første låta som ble ferdig. Klish og Oter er ved siden av Joddski, Mats Dawg og RSP våre favoritt Nord-norske rappere, og det går ikke an å ikke elske Shitrich selv om vi forstår svært lite av hva han sier i verset. Alle tre gutta spytter snusk på beste vis og har gitt låta sitt fortjente, skitne preg. Poppa Lars svingte tryllestaven i miksen og vips var en ny, norsk gaterap-banger et faktum.
RSP, Izabell & Cezinando «Maskinpistol Funk» («Machine Gun Funk»)
– Nok en boom-bap låt hvor vi gikk for en «young guns»-sammensetning med fremadstormende Izabell og Cezinando sammen med den høyst undervurderete RSP.  En fet sammensetning av artister i vår øyne, og låta banger som en maskinpistol. Som mange av de andre låtene, er den spilt inn og mikset i MER Studio. Vi vil takke spesielt Fredrik og Gunnar for mange, lange netter med recording og miksing.
Yoguttene «Papir» («Warning»)
– Kan dette være den sykeste norske hip hop-låten noensinne? Yoguttene beviser i hvert fall (nok en gang) at de ikke er skrudd sammen riktig ved å transformere «Warning» til en låt om å lage papir å rulle med. Etter en prat med Son Of Light, tilfeldig i Torggata, fikk vi en idè om å ha Pumba på denne låta. Det skulle vise seg å endre seg etter vi snakket med Pumba (mer om dette lenger ned). Jonas V og Mats Dawg gjorde også et forsøk på denne som aldri ble ferdig, men da vi fikk YG sitt bidrag skjønte vi at det var meningen at de skulle gjøre akkurat denne låta. Takk til Oslo Records head honcho Øyvind Basmo for miks og recording.


Fortsetter under

 

Equicez «Klar For Faen» («Ready To Die») (SoundCloud tok ned denne, Juicy jobber med løsning)
– I så stor grad som mulig ønsket vi å la artistene velge ut låtene selv, og Axel fra Equicez var ikke i tvil om at dette var låten for ham. En liten kommunikasjonsfeil førte til at Axel først spilte inn en engelsk versjon for så å gå i studio på nytt med norsk tekst. Da vi hørte resulatatet visste vi at han var den perfekte artisten for låta. Linja «Banger blåvalium på blåvalium en vanlig lørdag, dama har fri, dama di ser ut som Bobby Shmurda» er forsåvidt en av de råeste norske raplinjene ever. Nok en gang høy fem til Poppa Lars for brilljant miks. 

Madcon & Sisi «En Sjanse Til» («One More Chance/Stay With Me»)
– Da vi først pratet med Tshawe tenkte vi at han og Yosef ville være perfekt som Biggie og Method Man på «The What». Etter litt frem og tilbake landet vi på «One More Chance», men siden orignalversjonen av denne låta ikke var mulig å få tak i instrumentalen på gikk vi for «Stay With Me»-remiksen. Den viste seg å passe perfekt for Madcon, som gjenskapte Biggie sin flow 100% perfekt samtidig som de satt sitt eget særpreg gjennom tekstene. Sisi lot seg ikke spørre to ganger og kom rett inn i studio. Hun knocket ut hooket som hun skulle vært Mike Tyson i sin storhetstid.
Fela & Lotus «Hva» («The What»)
– Nok en låt vi klødde oss mye i hodet for å finne to rappere med nok kjemi til å gjøre. Da det ikke ble Madcon falt valget klokt på norsk hip hop sitt ektepar; Lotus og Fela. Lotus er en av våre favoritt kvinnelige rappere, og Fela har holdt det nede med Breaknecks i evigheter. Props for beinhard levering og et resultat med den gode kjemien som vi hadde håpet på. Som Lotus skrev på Twitter fra forhåndslyttingen med artistene i går; Dumb rappers need teaching (sitat fra Biggie selv selvfølgelig)!
Lars Vaular, Kaveh, Arif & Sisi «Saftig» («Juicy») (Slippes i morgen, men har premiere på National Rap Show på P3 i kveld.) 
– Dette var virkelig den vanskligste låta å få ferdig. Verset til Lars Vaular ble spilt inn så sent som i går, og Sisi la refrenget dagen før(!). Vi var innom mange alternative kombinasjoner på denne låta, da den er spesielt viktig for oss og kommer nok til å spilt ihjel på alle Juicy-festene de neste ti årenen. Alle spytter gateflammer (sitat unge Vaular) og resultatet var verdt søvnløse netter, svette, frustrasjon og tårer. 
Fortsetter under 

B.A.W.S «De Vil Bare Dra Meg Ned» («Everyday Struggle») (SoundCloud tok denne ned, Juicy jobber med løsning)
– Nok en vanskelig låt å plukke artist til. Lars Vaular valgte faktisk først denne låten, men ombestemte seg. Ali (manager til bl.a. Arif) hadde også vist interesse for denne låta, dermed fikk B.A.W.S æren. Det nye refrenget gir låta en ny, og moderne dimensjon. Alle som har hørt den sier bare «shit!» av verset til Aon som tolker Biggie på eksemplarisk vis. Verken Emilio eller Sam skuffer, og de tror selv de hardeste fans kommer til å elske resultatet.
Jaa9 & OnklP «Farsan» («Big Poppa») – (Kun snippet fordi SoundCloud tok ned, Juicy jobber med løsning) 
– Denne låten ble spilt inn på en søndag tidlig i vinter i MER Studio. Vi trodde egentlig aldri vi skulle klare å få disse gutta i studio sammen. Hooket (som er en videreføring av Arvid «Hallingkongen» og hans kompiser sitt kamprop) er blitt et av de råeste norske rap-hookene ever spør du oss. Må bare dra frem Onkl sin linje «Alt er bare stripperer, kyllingvinger og Nike’s…» som er så sykt legendarisk og bare noe hele Norges Onkl kunne sagt.
Joddski «Respekt» («Respect»)
– Nok en hard kamp for å få overtalt Jørg-1 fra Tungtvann alias Joddski som flere ganger sa nei til å være med. Heldigvis ombestemte han seg etter massivt press og når han entret vokalboksen i MER Studio holdt «MC Utestemme» på å sprenge hele anlegget i det han begynte å rappe. Føler ikke at noen andre enn Joddski kunne klart å tolke denne og det står respekt av leveransen.

Fortsetter under 


Son Light «Utrolig» («Unbelievable»)
– Den første låta vi bestemte oss for hvem vi ville på. Det var nemlig ingen tvil hos oss at ingen andre enn Son Of Light ville takle DJ Premier-beaten på dette viset. Han var heldigvis enig og leverte raskt og perfekt som bare han kan. Vi digger spesielt Mandalsdialekten og tror at et Lyset/Son Of Light album på norsk virkelig kunne gjort seg.
Pumba «Selvmordstanker» («Suicidal Thoughts»)
– Den mest personlige, mørkeste og hardeste låta som vi nesten ikke turte spørre noen om å velge var Pumba sitt kontante ønske når han ble spurt om å være med, og for et verdig bidrag. Vi er sikre på at til og med The Notorious B.I.G. hadde gitt han tommelen opp for denne ærlig og ektefølte tolkningen. Vi er også med på låta som stemmene til Puff Daddy når Diddy ringer og prøver og roe ned Biggie fra å ta selvmord.

– Instant norsk rap-klasikker spør du oss. Fun fact ang. instrumentalen: Lord Finesse som har produsert den har kun gitt den ut på en limitert 7-tommer på Japan turne så vi måtte gå gjennom en kompis av han for å skaffe instrumentalen uten at vi turte å fortelle han om prosjektet når vi spilte med han i Oslo nylig (ref. Mac Miller episoden for noen år siden.) Stor shout out til Tommy Tee for recording og miks også!

– Vi nøyde oss ikke med gjenskape alle låtene som det var tilgjenglige instrumentaler på. Vi måtte jo ha med en våre store Biggie-favoritter «Party & Bullshit» som kom ut i forkant av «Ready To Die» samt at vi måtte finne en låt med skikkelig Westcoast-vibe til Oral Bee & Mr. Pimp Lotion så derfor er også «Big Poppa So So Def Remix» med som bonusspor.
Don Martin & Boss Castro «Party Med Juicy» («Party & Bullshit»)
– OnklP hadde også lyst på denne låta da han og Jaa9 har kjørt en egen versjon av denne på sine konserter i gamle dager, men da vi spurte Don Martin om å være med valgte han og Boss Castro «Party & Bullshit» umiddelbart. Begge gutta har tolket Bigge sin flow og vers på utsøkt vis og ekstra kreds for å gjøre om andre runde av hooket til «Party Med Juicy». Anthem!
Oral Bee & Mr. Pimp-Lotion «Svære Nutz» («Big Poppa» So So Def Remix)
– Snuskegutta Oral Bee og Mr. Pimp-Lotion leverte virkelig på denne! Teksten er så lættis at vi ikke klarte å slutte å ha den på repeat når vi fikk den. Oral sin linje «Så hver gang det miges på mitt toalett, så det Don P, det lukter Moet» (shout out til Ole fra Moet Hennesy) er Udødelig, for ikke å snakke om når Mr. Pimo-Lotion lirer av seg «Lotiano en boss inn til beinet, har aldri spurt en chick hva er ditt navn og hva er stjernetegnet» – PREACH!

Se også: Bilder og filmen etter Juicys forrige, svære fest i Oslo (VIDEO) 

Nyeste saker fra 730.no

Les mer