Slik følger Ruben opp supersuksessen ✨

22. jun 2018 kl. 00:00
<3 (UNIVERSAL MUSIC)

<3 (UNIVERSAL MUSIC)

Ruben Markussen alias 730 hadde førpremiere.)

På et drøyt halvår har 23-åringen gått fra å være et ukjent navn til å signere med Universal Music og høste inn over 20 millioner streams, samt få en en velfortjent plass på årets VG-lista-plakat.

Nå er harstadværingen endelig klar med oppfølgeren «The Half».

På låten utforsker 23-åringen nok en gang temaet psykisk helse, og poengterer at man sjeldent kjenner hele historien til en annen person.

Ruben er foruten Rådhusplassen klar for VG-lista i Bergen, Trondheim og Tromsø – varm opp til showene med den nye singelen her:

Hei Ruben! Det gikk jo mildt sagt dritbra med ditt forrige store slipp. Hvordan vil du
oppsummere «Walls» suksessen?

– Heii 730 <3  Jeg klarer aldri å forklare det når folk spør hvordan det føles, men se for deg Donald Trump gå av som president. Sånn er følelsen. Fantastisk, men også en lettet følelse av at «Endelig
skjedde det».

Hva er det største, kuleste eller mest rørende du har opplevd siden sist vi pratet med
deg?

– Det er så mye stort, kult og rørende som har skjedd, men ingenting topper følelsen jeg får når jeg spiller konsert, og hele publikum synger med til «Walls». Noen gang må jeg bite meg i underleppen for å faktisk skjønne at det skjer.

Hva handler «The Half» om?

– Da jeg skrev låten i juli/august 2017 ønsket jeg å gå rett inn på kjernen om hvordan angst føltes for meg, men det ble for komplisert å forklare det slik at alle kunne forstå. Jeg endte derfor heller opp med å skrive en låt om hvor vanskelig det var å forklare følelsen, spesielt hvis den andre personen man snakker til ikke er, eller har vært i samme situasjon selv. Følelsen av å bli misforstått for noe man ikke klarer å forklare var selve tanken bak låten da jeg skrev den.

Fortsetter nedenfor

Et innlegg delt av Ruben (@theartistruben)


Du har vært åpen om egen psykisk helse, hvordan går det med deg nå?

– Selvfølgelig kommer det i bølger, noen dager merker jeg ikke mye, andre dager er det litt tyngre. Åpenheten har vært veldig viktig for meg. Det har gjort at jeg har lært å akseptere at det er greit å føle på angsten noen ganger, men også forstå at det ikke er noe som trenger å ta for stor del av livet mitt. Å utfordre angsten ved å trigge den, er noe som har blitt mer og mer viktig for meg.

Har du noen tips til andre som på ulike måter sliter med noe?

– Jeg tror det er forskjellig fra person til person, så det er veldig vanskelig å si hva som fungerer. Jeg har brukt tid på å si positive ting til og om meg selv, selv om jeg til tider ikke tror på det. Det har hjulpet med å endre på tankemønsteret mitt. Samtidig har meditasjon vært viktig for å gi hodet en pause og la negative tanker flyte som de vil, uten å gi de oppmerksomhet. Trodde aldri jeg kom til å snakke om meditasjon og self-love, men her er vi. Det funker, og jeg er lykkeligere nå enn jeg har vært på lenge.

Så bra! Hva er planene for resten av 2018?

– Akkurat nå er planen å gjøre ferdig EP-en jeg jobber med. Jeg har skrevet og produsert en del låter som jeg er stolt av, og som bærer med seg fantastiske følelser. Samtidig blir det en del samarbeid med andre låtskrivere og produsenter rundt om i verden for å lage ny og herlig musikk!

– Og så jobber jeg hardt på siden med å få spons av Diplom-is. (Du kan se eventyret under
«highlights» på instagram profilen min, hehe.)

Jeg kødder ikke.

Et innlegg delt av Ruben (@theartistruben)


Se også: 730 traff Ruben i 2016