Hopp til hovedinnhold
VERDENS FINESTE BY? (HYPERLAPSE)

Slik er Instagrams nye app – med reklame filmet i Bergen

VERDENS FINESTE BY? (HYPERLAPSE)


For et par dager siden slapp Instagram sin nye app til iPhone, Hyperlapse. Kort fortalt er Hyperlapse et program hvor man enkelt kan lage fancy 
timelapse-videoer. Hva er timelapse, spør du? Veldig banalt forklart er timelapse det motsatte av slow motion – videoen spilles av i en mye raskere hastighet, og appen «glatter ut» klippene så det ikke ser hakkete og støgt ut. 

Slik kan det se ut: 

Fortsetter under

To nydelige eksempler på perfekt timelapse kan du se via norske Terje Sørgjerd, som har laget noen av verdens mest kjente timelapse-videoer (dog uten iPhone):

Fortsetter under
Det er altså dette Instagram prøver å få til med sin nye app. Hyperlapse er ikke en nytt, sosial leketøy som Instagram, men et selvstendig verktøy. Som heldigvis er lett å bruke, det eneste alternativet du har er hvilken hastighet videoen skal ha, og om klippet skal lagres eller deles direkte til Instagram eller Facebook.

I promosnutten under kan du se hvordan en lengre Hyperlapse-video kan se ut, og jammen har de besøkt Norge også. Først setter fotografen seg på et Norwegian-fly… Og så tar de seg en tur ned Fløibanen i Bergen. ♥ (Se den i HD!) 

Fortsetter under

Vi har testet Hyperlapse litt på kontoret, og selv om det ser fett ut er det nok mest spennende å se f.eks. reisevideoer filmet med appen. Eller en fuktig kveld på byen? Det blir likevel skøy å se hvordan brukerne lager kreative snutter med programmet, hvis det ikke flopper helt. (Noe vi tviler på.)

Sportsutøvere og hobbyfilmskapere synes nok også at det er stas, da utstyr for å lage lignende videoer profesjonelt kan koste latterlig mange tusenlapper. (Selv om det må nevnes at en mobil-app neppe kan erstatte ordentlig fotoutstyr med det første.) 

Fortsetter under
Hyperlapse er tilgjengelig gratis i Apple Store, og det jobbes med å lage en versjon til Android. (Kameraet på Android-telefoner er hakket vanskeligere å kødde med, så det tar det litt lengre tid.)

Lyst til å lære mer? Les en fyldig omtale av Hyperlapse hos Wired

Se også: vidFlow: Norsk app som gir musikkvideoer nytt liv

Les mer