Hopp til hovedinnhold

Slik blir Tone tolket i Stillehavet

Etter at Tone Damli Aaberge «imponerte de verste svina», er en stor, internasjonal lansering på trappene.

Men det 21 år gamle Sogndals-fenomenets lokale suksess og gode MPG-figur har allerede blitt lagt merke til langt utenfor Norge, blant annet i New Zealand.

I verdens geografisk sett mest isolerte land lanserer Haylee Fisher nå sin versjon av «Butterflies».

Tones produsent David Eriksen forteller 730.no at det er flere andre varianter av hitsingelen på gang, blant annet en afrikansk, og minner om at coverlåter ikke er noe «hokus pokus» i musikkbransjen.

– Dette er slikt som skjer. Noen hører, sender videre, et plateselskap får nyss om det, de kontakter forlaget vårt og vi må godkjenne, sier Eriksen.

– Men det er hyggelig å registrere at musikk ikke har landegrenser, og at en låt kan fungere i flere land med forskjelige musikkulturer.

I videoen til den nye versjonen av «Butterflies» drar den newzealandske 24-åringen på byen med sine venninner og sjekker opp en hipsterbamse:

Fortsetter nedenfor.

Låten er skrevet av Tone Damli Aaberge, David Eriksen og Billy Burnette og Slipmats alias Mats Lie Skåre (fra ressurssterke Jeløya alias Mercedes-åsen).

Vi fikk ikke tak i Tone før hun reiste på ferie, men sendte henne en en epost med fire spørsmål som vi håper å snart få svar på:

Hei Tone!

Håper du har det dødsfint. Har du anledning til å svare på dette?

1. Haylee Fisher tolker din «Butterflies» (men er et lysår unna deg i de fleste avdelinger). Hvordan føles det å se/høre «seg selv» på denne måten?

2. Kan det bli mange newzealandske dollar på deg hvis hun gjør det bra med denne?

3. I USA er du nå signert til Motown, en av verdens mest berømte musikkselskaper, med Michael Jackson, Stevie Wonder, Diana Ross, Marvin Gaye på CV-en. Gratulerer. Hvordan føles dette?

4. Du er på samme selskap som Raphael Saadiqs tidligere gruppe Tony! Toni! Toné!. Er du enig i at det kunne vært gøy å høre Tone feat. Tony! Toni! Toné?

Mvh ditt favorittnettsted


Synes du Haylee holder Tone-koken?

Nyeste saker fra 730.no

Les mer