Hopp til hovedinnhold
Sophie Elise Oskar Westerlin og Mikkel Christiansen aka Broiler-Mikkel er blant millionarene Christian Strand intervjuer i NRK-podcasten Millionarhjerne
Mikkel Christiansen aka Broiler-Mikkel, Sophie Elise og Oskar Westerlin er blant de unge millionærene som gjester Millionærhjerne (Instagram)

Millionærhjerne: NRK-podcasten vil inspirere unge til å bli rike

TW: Millionærhjerne er ikke en politisk korrekt podcast.

Norge viser seg å være fedrelandet som aldri får nok podcaster. 730.no har selv slengt seg på den evigvarende bølgen (radio RIP). Men den nye NRK-podcasten Millionærhjerne tar for seg litt andre temaer.

Her møter programleder Christian Strand både kjente og ukjente millionærer i ung alder, i håp om å inspirere andre unge til å rett og slett bli skikkelig steinrike.

730.no tar en prat med Christian om Millionærhjerne.

Christian Strand er programleder for Millionærhjerne
Christian Strand er programleder for Millionærhjerne (NRK)

Hva gjorde at du ville lage denne podcasten?

– Jeg har hatt veldig mange samtaler med målgruppen når jeg har jobbet med ulike prosjekter tidligere. Hver gang jeg satt meg ned med de var det ett tema som stadig dukket opp i samtalene, og det var at de ønsket å bli skikkelig rike.

Christian forteller 730.no at drømmen om å bli rik lå spesielt høyt på lista for unge gutter, og at han så et behov for å ta denne drømmen på alvor.

– La oss ta målgruppen på alvor, og ikke stille spørsmål ved om det er politisk korrekt eller om det er riktig motivasjon. Disse folka drømmer om å bli rike, så la oss gi dem en podcast hvor de kan drømme sammen med noen som har klart det.

Se også: Bli kjent med vår podcastprogramleder Mathilde Ullum 🤩

Både kjente og ukjente millionærer forteller sine historier i Millionærhjerne.

Til nå har NRK-profilen snakket med omtrent 15 unge millionærer, inkludert Sophie Elise Isachsen, Oskar Westerlin og Mikkel Christiansen aka den ene halvdelen av Broiler-duoen.

Mikkel Christiansen i Millionærhjerne
Mikkel har visst svidd bort noen lapper på bilene sine (Instagram/mio)

Er det noen tall som har sjokkert deg så langt ut i fra de du har snakket med?

– Jeg ble jo litt overrasket over hvor mye penger Mikkel Christiansen har sløst bort. At han har brukt så mye penger på biler og klær og sånt. Det er jo på en måte en konsekvens av å få så mye penger tidlig.

Mikkel er første gjest ut i podcasten og forteller blant annet om det han kaller dumme bilkjøp, som han ender opp med å måtte reparere. Blant annet en gammel Porsche.

– Det som har pågått en stund nå er at jeg kjøpte en bil til 550k, som nå har kostet meg totalt 2,1 millioner, røper Mikkel til Christian i Millionærhjerne.

Se også: 8 norske podcaster som er helt gratis

Et annet kjent fjes Christian lar seg fascinere av er kongerikets mediadronning Sophie Elise.

– Jeg synes jo også det er gøy med Sophie Elise som bruker 250-300k på en sofa. Jeg blir jo helt fascinert over hvor mye penger hun tjener på det hun holder på med.

Sophie Elise er blant gjestene i Millionærhjerne
Får håpe sofaen ikke bare er pen å se på 💸 (Instagram/sophieelise)

Se også: Brudd-bonanza i Influencer-Norge

Christian ønsker å møte målgruppen uten å forsøke å moralisere motivasjonen bak drømmen om å bli rik, og håper podcasten kan bidra til å fjerne tabu rundt det å snakke høyt om penger og ambisjoner.

– Jeg ønsker ikke å dømme om det riktig eller galt å drømme om den veska, det er samma for meg på en måte. Jeg synes det blir feil å moralisere når man først skal lage en sånn podcast

Har du inntrykk av at de du snakker med også føler på denne tabuen?

– Ja, ja. Bare det spørsmålet: «Hva har du på brukskontoen din?». Folk blir jo helt sånn: «Seriøst? Stiller du meg det spørsmålet? Ok, vi er der.»

Se også: Quick Style til 730.no: – Det hadde toppet alt

– Hvis du bretter ut om hvor mye du tjener så er man kanskje redd for at folk skal se på deg som grådig og at du har feil intensjoner eller motivasjon. Så jeg håper jo at podcasten kan være med på å normalisere denne praten.

Oskar Westerlin er blant Christians gjester, men han virker dog ikke å ha like store vanskeligheter med dette skal vi dømme klippet fra hans egen podcast.

https://www.tiktok.com/@kontoretpodcast/video/7147947908589948166?is_from_webapp=1&sender_device=pc&web_id=7145366734122632710

Se også: Oskar Westerlin til 730.no: – Forhåpentligvis begynner vi å tjene litt penger på driten

Millionærhjerne har fått litt kritikk også, hva tenker du om det?

– Jeg tenker at det er riktig å stille spørsmål ved det, men det å kritisere at man snakker om det blir feil. Dette er faktisk noe mange drømmer om, og da må man velge å ta det på alvor og heller bruke det til å inspirere.

Noe av kritikken går ut på at podcasten vil føre til et ytterligere press blant unge. Christian er dog uenig, og mener podcasten kan gå i dybden på det som skaper press på sosiale medier.

Se også: Haaland kan kjøpe hele Sverige om han vil 💰

– Mange av profilene de følger brer om seg i rikdom og viser frem en luksuriøs hverdag. Jeg føler at podcasten og praten med disse millionærene kan være med på å nyansere dette bildet litt, og få de til å forstå dybden i det og hva som kreves for å få det livet som de kanskje ser opp til.

– De har masse å dele og tips som kan være overførbart og nyttig for målgruppen.

Programlederen har også gjort seg opp noen meninger om hva som skal til for å lykkes.

– Det kreves en lidenskap overfor det du driver med. Mange unge vet ikke helt hva de brenner for og hva de er flinke til. Du må finne ut hva folk er villige til å kjøpe av deg, enten det er en kunnskap eller ferdighet.

Christian tror det mange gjør feil er å sette seg for store beløp som mål til å begynne med.

– De vil liksom gå etter millionen med en gang, og da blir de jo så klart skuffet når dette ikke går. De glemmer liksom litt verdien av den lavthengende frukten. Mange ser ikke alltid muligheten som ligger rett foran nesa på dem.

Se også: Dette er programlederens drømmegjester til den nye podcasten 730.no 🤩

Les mer