Hopp til hovedinnhold
Florence Pugh insta clapback freethenipple Instagram Maison Valentino
Florence Pugh (Instagram/florencepugh)

Florence Pugh slår tilbake på Instagram: – Free the f—ing nipple

Florence Pugh serverer clap-back til stusselige menn.

«Voks opp og vis respekt for alle.» 

Under helgens Valentino Haute Couture-visning i Roma disker Pierpaolo Piccioli og Valentino opp med mange stjerner. Blant andre Florence Pugh, som stiller i delvis gjennomsiktig rosa kjole. Skuespilleren (født i 96) blir skuffet – men ikke overrasket – over at hun bombarderes med spydig kritikk.

I stor grad fra menn.

«Hør her, jeg visste da jeg hadde på meg den utrolige Valentino-kjolen at det ikke var mulig at den ikke ville få kommentarer. Enten negative eller positive», skriver Florence til alle mennene som kommenterer negativt om antrekket og kroppen hennes via Instagram, hvor hun har 7,4 millioner følgere.

Florence Pugh free the nipple Instagram Maison Valentino

(Instagram/florencepugh)

«Det som har vært interessant å se og være vitne til er hvor enkelt det er for menn å fullstendig ødelegge en kvinnes kropp. Offentlig, stolt, så alle kan se. Dere gjør det til og med jobbstillingen og arbeids-eposten i biografien deres…?», skriver briten undrende.

Florence Pugh, som er aktuell med Harry Styles og Don’t Worry Darling, understreker at hun personlig ikke lar seg såre av mobbingen.

«Jeg er fornøyd med alle «feilene» som jeg ikke orket å se på da jeg var 14. Så mange av dere ønsket å aggressivt fortelle meg hvor skuffet dere var over de «små puppene» mine, eller hvordan jeg burde være flau over å være så «flatbrystet». Jeg har levd i kroppen min lenge. Jeg er fullstendig klar over bryststørrelsen min og er ikke skremt av dette.» 

free the nipple florence pugh maison valentino

(Instagram/florencepugh)

26-åringen er også lei av at kvinnelige brystvorter for mange er tabu.

«Voks opp. Respekter folk. Respekter kropper. Respekter alle kvinner. Respekter mennesker. Livet vil bli mye lettere, jeg lover. Og alt på grunn av to søte små brystvorter…»

Flo avslutter med hashtag free the fucking nipple.

(Instagram/florencepugh)

Du man lese hele Instagram-innlegget til Florence Pugh nedenfor.

Florence Pugh caption freethenipple Instagram Maison ValentinoHør her, jeg visste da jeg hadde på meg den utrolige Valentino-kjolen at det ikke var mulig at den ikke ville få kommentarer. Enten negative eller positive. Vi visste alle hva vi gjorde. Jeg gledet meg til å bruke den, jeg var ikke et fnugg nervøs. Ikke før, under eller nå etter.

Det som har vært interessant å se og være vitne til er hvor enkelt det er for menn å fullstendig ødelegge en kvinnes kropp. Offentlig, stolt, så alle kan se. Dere gjør det til og med jobbstillingen og arbeids-eposten i biografien deres…?

Det er ikke første gang og vil absolutt ikke være siste gang en kvinne vil høre hva som er galt med kroppen hennes av en mengde fremmede. Det som er bekymringsfullt er hvor vulgære noen av dere menn kan være. Heldigvis har jeg kommet overens med de intrikate aspektene ved kroppen min som gjør meg til meg. Jeg er fornøyd med alle «feilene» som jeg ikke orket å se på da jeg var 14.

Så mange av dere ønsket å aggressivt fortelle meg hvor skuffet dere var over de «små puppene» mine, eller hvordan jeg burde være flau over å være så «flatbrystet». Jeg har levd i kroppen min lenge. Jeg er fullstendig klar over bryststørrelsen min og er ikke skremt av dette. Det som er mer bekymringsfullt er… Hvorfor er dere så redde for bryster? Små? Store? Venstre? Høyre? Bare én? Kanskje ingen? Hva. Er. Så. Skremmende. 

Det får meg til å lure på hva som skjedde med deg å være så fornøyd med å bli så opprørt av størrelsen på brystene og kroppen min? 

Jeg er veldig takknemlig for at jeg vokste opp i en husholdning med veldig sterke, mektige kvinner med kurver. Vi ble oppdratt til å finne kraft i foldene på kroppen vår. Å være høylytt om å være komfortabel. Det har alltid vært min oppgave i denne bransjen å si «fuck det og fuck dette» når noen forventer at kroppen min skal forandre seg til en mening om hva som er hot eller seksuelt attraktivt. Jeg brukte den kjolen fordi jeg vet.

Hvis det er så enkelt for deg å krenke kvinner offentlig i 2022, så er svaret at det er du som ikke vet. Voks opp. Respekter folk. Respekter kropper. Respekter alle kvinner. Respekter mennesker. Livet vil bli mye lettere, jeg lover. Og alt på grunn av to søte små brystvorter… 

Den siste bilde-sliden er for dem som føler seg mer komfortable med den centimetere med mørkere hud som skal dekkes til…

#fuckingfreethefuckingnipple

Se også: Instagram lar Halsey få vise frem hele puppen

I mai ble Florence ferdig å filme Oppenheimer med Christopher Nolan og en stor stjernerollebesetning. Via Marvel Cinematic Universe spiller hun Black Widow-agenten Yelena Belova i Black Widow og Hawkeye.

For naken? Folk krenkes av kjolen til Zoe Kravitz: Se svaret hennes

Nyeste saker fra 730.no

Les mer