Hopp til hovedinnhold
Cynthia Addai Robinson Queen Regent Miriel the lord of the rings rings of power rasisme
Cynthia Addai Robinson som Queen Regent Miriel i The Lord of the Rings: Rings of Power alias Ringenes herre: Maktens ringer (Prime Video)

#YouAreAllWelcomeHere – Ringenes herre: Maktens ringer slår ned på rasismen

#YouAreAllWelcomeHere

Geek-kulturen for alltid. Vb folk.

Men mange av fanbasene er stappfulle av rasistiske nerds.

Noe lanseringen av The Lord of the Rings: The Rings of Power er en stor påminnelse om. Så stor at det nesten blir komisk.

Tusenvis er krenket fordi noen av skuespillerne i TV-serien til Amazon Prime Video ikke er hvite. Enkelte mener at dette er respektløst mot Tolkien. Skuespillerne fra serien som ikke er hvite får drapstrusler. Det samme gjør LOTR-fans som ikke er hvite.

The Lord of the Rings The Rings of Power imdb amazon prime video ringenes herre ringenes makt metacritic audience score 2

Thusitha Jayasundera, Lenny Henry og Sara Zwangobani (Prime Video)

Noen som er ekstra godt forsynt av sutringen gjengen fra Ringenes herre: Maktens ringer.

Med slagordet #YouAreAllWelcomeHere som hashtag, skriver skuespillerne et samlet, åpent brev via Twitter hvor de minner om at serien er for alle.

«Vi, rollebesetningen til Maktens ringer, står sammen i absolutt solidaritet mot den nådeløse rasismen, truslene, trakasseringen og overgrepene noen av våre fargede skuespillerkolleger blir utsatt for på daglig basis. Vi nekter å ignorere det eller tolerere det», skriver de i brevet.

«J. R. R. Tolkien skapte en verden som per definisjon er multikulturell. En verden der frie folk fra forskjellige raser og kulturer går sammen i fellesskap for å beseire ondskapens krefter. Maktens ringer gjenspeiler dette. Vår verden har aldri vært helt hvit. Fantasy har aldri vært helt hvitt. Midgard er ikke helt hvitt. BIPOC hører hjemme i Midgard, og de er kommet for å bli.»

«Til slutt går all vår kjærlighet og solidaritet ut til fansen som støtter oss. Spesielt fans som blir angrepet bare fordi [de ikke er hvite] og eksisterer i denne fandomen. Vi ser dere. Deres tapperhet og endeløse kreativitet. Deres cosplays, fancams, fankunst og innsikt gjør dette fellesskapet til et rikere sted og minner oss om formålet vårt. Dere gjelder, dere er elsket og dere hører til. Dere er en integrert del av LOTR-familien – takk for støtten.»

Rings-veteranene Elijah Wood, Billy Boyd, Dominic Monaghan og Sean Astin holder det også ett hundre.

De er iført plagg med LOTR-ete ører i forskjellige farger. Akkompagnert av beskjeden «dere er alle velkommen her», skrevet i elvish; språket som Tolkien oppfant.

Random fun fact: J.R.R. Tolkien beskrev Adolf Hitler som en «ruddy little ignoramus».

Les også: Rings of Cringe? Anmelderne og fansen er veldig uenig

Bonus-tweets nedenfor.

Følg 730.no gjerne på Twitter. Tilfredsstillelse garanteres.


Elon Musk, som via sine 2,2 BILLIONER kroner jekket sin Amazon-uvenn Jeff Bezos ned fra førsteplassen over klodens rikeste, liker ikke Ringenes makt.

Han er blant annet krenket over måten menn fremstilles i serien: – Tolkien snur seg i graven

Les mer