Hopp til hovedinnhold
Anya Taylor-Joy Nicholas Hoult the menu Cornelius Sjomatrestaurant norway norge bergen 730no
Anya Taylor-Joy og Nicholas Hoult skal meske seg med farlig luksusmat i The Menu (Searchlight Pictures)

The Menu ble kokt sammen på Bjorøy i Norge

The Menu gir «spis de rike» en ny mening?


OPPDATERT 12. desember: Både Anya Taylor-Joy og Ralph Fiennes nomineres for skuespillet sitt i The Menu: Les mer

«Tusen takk Globes for at deres viser kjærlighet til vår rare, fantastiske skapning av en film. All min kjærlighet til vår utrolige rollebesetning og crew og en stor gratulasjon til mannen selv, Mr. Ralph Fiennes. Det er en ære og et privilegium å dele scene og livet med deg», skriver Anya på sin Instagram.


Idéen til denne makabre, satiriske, psykologiske thrilleren har sin opprinnelse i Norge. Nærmere bestemt på Cornelius Sjømatrestaurant på Bjorøy i Øygarden utenfor Bergen.

Cornelius Sjomatrestaurant norway norge the menu 2022 thriller anya taylor joy nicholas hoult ralph fiennes

Cornelius Sjømatrestaurant

Her spiste manusforfatteren Will Tracy middag på sin bryllupsreise. Amerikaneren har klaustrofobi og fikk panikk etter å tatt båt ut til den øde restauranten.

Sammen med Seth Reiss ble denne norske, eksotiske, nervepirrende luksusopplevelsen til The Menu.

the menu Cornelius Sjomatrestaurant norway Anya Taylor-Joy norge bergen

Inspirert av Norge (Searchlight Pictures)

Vi følger et ung par og en gruppe nøye utvalgte, velstående personer som drar til en eksklusiv destinasjonsrestaurant på en avsideliggende øy utenfor Stillehavskysten. Her disker en berømt, anerkjent kokk opp med en helt unik og luksuriøs smaksopplevelse. Med noen overraskelser underveis 😬

Filmens vaskeseddel på plakaten oser ikke så godt på norsk: «Møysommelig forberedt, strålende utført.» Men teksten er snedig når den serveres på engelsk: «Painstakingly prepared, brilliantly executed.» (Ordspill 🔥)

I The Menu spilles paret Margot og Tyler av Anya Taylor-Joy og Nicholas Hoult, mens Ralph Fiennes har rollen som kjendiskokken Julian Slowik.

the menu Cornelius Sjomatrestaurant norway Anya Taylor-Joy norge bergen 730no

Ralph Fiennes som kjendiskokken Julian Slowik (Searchlight)

Den intense traileren indikerer at Margot ikke er en riking, men blir dratt med av Tyler som er gira.

– Hva, skal vi spise en Rolex?, spør hun når kjæresten forteller hva måltidet koster.

Chef Julian ser også ut til å ha avstraffelse på menyen.

Filmen er produsert av Adam McKay (Don’t Look Up) og artigper Will Ferrell.

Nedenfor er traileren til The Menu.

https://youtu.be/C_uTkUGcHv4

Kinopremiere på fredag.

Mark Mylod filmdebuterer her som regissør. Han er dog ingen nykommer, med episoder av Succession, Game of Thrones og HBO-klassikeren Entourage på regi-CV-en.

Britiske Nicholas Hoult (født i 89) er kjent fra X-Men-filmene (som Beast), Skins, Mad Max: Fury Road og Hulu-serien The Great.

Få i Hollywood jobber mer enn Anya Taylor-Joy (født i 96). Den argentisk-britisk-amerikanske skuespilleren ble verdensberømt som Beth Harmon i Netflix-serien The Queen’s Gambit i 2020. I etterkant har hun styrt helt unna TV til fordel for film. Nærmere bestemt hele ni filmer på drøye to år. Utropstegn.

Tidligere i 2022 var hun aktuell med både nordiske, brutale The Northman og den stjernespekkende kalkunen Amsterdam. Snart ser vi 26-åringen som Princess Peach i The Super Mario Bros. Movie og som hovedrolleinnehaveren i Mad Max: Fury Road-forløperen Furiosa. Som for øvrig bør bli en helt sinnssjuk film.

Bonus: Nedenfor er Will Tracy og Seth Reiss gjester på Late Night with Seth Meyers, hvor Will forteller om idéen til The Menu som han fikk på Bjorøy.

https://youtu.be/unKAJH5AlRQ?t=131


Se også:

Danu Sunth fra Flus til 730.no: – Hun gir faen i alt og alle!

Les mer