Hopp til hovedinnhold
Skinamarink verdens mest creepy skumleste skrekkfilm 2023 Shudder Original
Kommer du til å se Skinamarink? (Mutiny Pictures/ERO Picture Company/Shudder)

Skinamarink beskrives som den skumleste skrekkfilmen noensinne

Tør du se denne?

Skinamarink har rukket å skape store reaksjoner i horror-verdenen i god tid før premieren.

Den eksperimentelle skrekkfilmen blir allerede beskrevet som en av verdens skumleste, og sammenliknes blant annet med kultfilmen Eraserhead av David Lynch (Twin Peaks).

Skinamarink er en indiefilm laget av den kanadiske regissøren Kyle Edward Ball.

Skrekkfilmen skal bare ha kostet 15 000 dollar (147 985 kroner) å lage. Men hva er det man pleier å si? Det enkle er ofte det beste – eller det verste i dette tilfelle.

Skinamarink Shudder skrekkfilm verdens skumleste
(Mutiny Pictures/ERO Picture Company/Shudder)

Se også: 27 serier vi gleder oss til å se i 2023

Filmen handler om to små barn, spilt av Lucas Paul og Kaylee Dali Rose Tetreault. En kveld våkner de opp midt på natten og oppdager at faren deres ikke lenger er hjemme. Bekymringen blir bare større når dører og vinduer i hjemmet deres plutselig begynner å forsvinne.

Forvirret søker de to små barna ly i stuen som opplyses av en uhyggelig tegneserie på TV-skjermen. Det tar dog ikke lang tid før flere skumle ting begynner å skje. Sakte, men sikkert, oppdager barna at det er noe i huset som desperat prøver å få oppmerksomheten deres.

Skinamarink beskrives ikke som en actionpakket skrekkfilm, men den bygger seg opp i et sakte tempo som ifølge anmeldelser er med på å gi den en veldig ubehagelig og fryktinngytende atmosfære.

Skinamarink Shudder skrekkfilm verdens skumleste
(Mutiny Pictures/ERO Picture Company/Shudder)

Skinamarink har i alle fall klart å skremme livskiten ut av flere anmeldere.

Lex Briscuso fra Inverse påstår at at filmen vil holde deg våken for resten av ditt liv.

«Filmen er, til tross for det langsomme tempoet, lett den skumleste og direkte ondskapsfulle historien som er laget på lenge. Den vil trollbinde deg, lamme deg og invadere sjelen din på en måte ingen annen film kan eller har prøvd å gjøre før,» skriver Lex.

Variety-anmelderen, Owen Gleiberman, konkluderer med at det som skjer i filmen sniker seg såpass stille innpå deg at du ikke bare blir redd, du begynner å tro.

Se også: Forskere utpeker Host som den skumleste skrekkfilmen

Skinamarink Shudder skrekkfilm verdens skumleste
(Mutiny Pictures/ERO Picture Company/Shudder)

Se også: 730.nos spoilerfrie anmeldelse av The Last of Us 🎲

Skinamarink har også gått som en farsott på TikTok og Twitter, der flere antagelig har sett filmen ulovlig. Også her beskrives filmen som noe av det skumlere folk har sett, selv om noen dog mener filmen er litt vel pretensiøs. Det er tross alt en eksperimentell indiefilm det er snakk om her.

Uansett. Ut i fra traileren å dømme, virker det som det er noe i det som blir sagt. Den røper på ingen måte mye av handlingen, snarere tvert i mot, men det er det som gjør den desto mer creepy.

Over en rekke skurrete bilder hører vi kun små barnestemmer som hvisker (eller er det noe enda skumlere?), og en mørk, ominøs stemme som repeter ordene «I dette huset», før den til slutt befaler barna om å komme ovenpå. Etter dette høres det kun barnegråt. Hjelpes.

Se traileren til Skinamarink nedenfor.

Skinamarink er en Shudder Original og har premiere i dag, fredag den 13. januar, på skrekkfilm-streamingtjenesten.

Se også: Fyf, nye Evil Dead ser fæl ut!

Les mer