Hopp til hovedinnhold
TIMBALAND OG CHRIS CORNELL (INTERSCOPE/UNIVERSAL)

– Skulle hørt på skomaker Andersen

Chris Cornell er ikke redd for å puse ned rocken, jamfør åpningslåten for James Bond-filmen Casino Royale.

Soundgarden- og Audioslave-vokalisten er heller ikke redd for å eksperimentere, og etter at rockeren traff Timbaland for å diskutere om den urbane popprodusenten kunne ordne noen remixer, ble atmosfæren så trivelig at Tim gjorde hele det tredje soloalbumet til 44-åringen.

Hypen i forkant har vært begrenset, men etter flere ikke holdte utgivelsesdatoer, kommer Scream i salg på mandag.

Hvordan er resultatet av dette originale samarbeidet?

Asbjørn Slettemark fra NRK P3-programmet Pyro og Jacob Jaywalker fra DJ-tríoen Jaywalkers har lyttet gjennom platen, og ingen av dem syns den lukne forhåndsomtalen virker urettferdig.

Jacob forteller 730.no sin mening:

– Med unntak av noen nye gitarer viker ikke lydbildet veldig fra oppskriften som sørget for at Timbalands produksjoner har blitt spilt i hjel på radio. Justin Timberlake og Nelly Furtado er byttet ut med Chris Cornell, men etter første gjennomlytting høres det ut som Timbo – og den dyktige gjengen med låtskrivere og produsenter rundt ham – har satt et større preg på prosjektet enn Audioslave-vokalisten.

– Så resultatet av samarbeidet er nok vanskeligere å svelge for Chris Cornell-fans enn for Timbalands publikum.

Asbjørn konkluderer med følgende:

– På papiret er ideen om dette samarbeidet god. Klassisk rockevokalist møter østeninspirert beatmaker. Med maks flaks kunne jo Cornell vs. Timbaland blitt en elektronikaversjon av Led Zeppelins India-hyllest «Kashmir».

– Men den gang ei. Chris Cornell messer sine rosa leksebok-tekster («You are the ocean that I will swallow / you are the wind that I will ride») over Timbalands forsøk på å rocke opp kreden sin. Eller krede opp rocken sin?

– Anyway. Det kunne blitt magisk, men i stedet blir det bare pompøs postgrønsjvokal over tiki-chiki-smatting fra Timbo. Av og til får man si med skomaker Andersen, at folk flest bør bli ved sin lest.

Du kan høre hele albumet på Myspace og vurdere selv.

Tim og Chris bryr seg ikke om hva de to norske gutta føler. Duoen mener nemlig at musikken er suveren.

Virginia-produsenten har i flere intervjuer hevdet at Scream er det beste han noensinne har laget, og at det er store sjanser for at utgivelsen kommer til å toppe mange årets beste-lister.

Cornell fortalte radiostasjonen KISS-FM i Los Angeles at han ikke kunne vært mer enig.

– Platen jeg har laget med Tim er en stor milepæl i mitt liv.

Lisa Bonet er med i videoen til singelen «Ground Zero».

Les mer