Hopp til hovedinnhold
Queen Charlotte A Bridgerton Story Netflix India Corey Golda
India Amarteifio og Corey Mylchreest spiller dronning Charlotte og kong George i Queen Charlotte: A Bridgerton Story (Netflix)

Skuespillerne om utfordrende scener i forløperen: – Ikke nødvendigvis komfortabelt

730.no slår av en prat med skuespillerne fra Queen Charlotte: A Bridgerton Story.

Denne uken er det endelig premiere på Queen Charlotte: A Bridgerton Story – forløperen til den store Netflix-suksessen.

Torsdag 4. mai reiser vi altså enda lengre tilbake i tid, og møter originalseriens eldre garde som yngre versjoner av seg selv.

Det er naturligvis historien til dronning Charlotte som er fokuset i forløperen.

Bridgerton spilles dronning av Golda Rosheuvel, men nå er det India Amarteifio (Sex Education, The Tunnel) som skal fylle skoene hennes og vise oss hvordan Charlotte kom til makten. Det skjer ved at hun gifter seg med kong George, som spilles av Corey Mylchreest (The Sandman). Den kongelige romansen blir dog ingen dans på roser.

Se traileren til Queen Charlotte: A Bridgerton Story nedenfor.

I anledning premieren tar 730.no en prat med seriens hovedroller om forløperen, utfordrende scener, Bridgerton-fansen og ubehagelige ekstravagante kostymer.

Først ut er kongen og dronningen India Amarteifio og Corey Mylchreest.

Bridgerton tok jo verden med storm da serien først kom på Netflix. Hvordan føles det å være en del av dette fandomet?

India: – Det føles veldig fantastisk. Det er så sporadisk hvor disse store gruppene med fans befinner seg. Jeg visste for eksempel ikke at Bridgerton var så stort i Sør-Amerika før her om dagen. Det har bare overrasket meg hvor stort og spredt kjærligheten for serien er. Det føles spennende å skulle gi fansen mer av det de vil ha.

Hvordan har reaksjonene vært så langt?

Corey: – I det store og det hele har det vært overveldende positivt. India har hatt noen interaksjoner ansikt til ansikt, men jeg har ikke det ennå. Men på internettet er alle veldig, veldig støttende og oppmuntrende.

Følte dere noen gang på noe press ettersom Bridgerton har så mange fans og har vært en så stor suksess?

India: – Ja, absolutt! Jeg tror det var mer innvendig enn at andre puttet noe press på meg selv, eller Corey. Vi vil jo bare gjøre det riktig for fansen, leve opptil manuset og samtidig ære de skuespillerne som allerede har gitt liv til disse karakterene. Vi ville gjøre dem stolte, og vise dem hvor virkningsfulle deres prestasjoner har vært i Bridgerton-universet.

Ja, for India, du spiller jo en karakter som vi allerede kjenner til både historisk og på skjermen fra før.

golda india queen charlotte
Queens 👑 (Netflix)

Gjorde du noe spesielt for å forberede deg på denne rollen?

India: – Jeg gjorde mye research. Jeg fikk besøke Kew Garden der George og Charlotte bodde, og utforsket dronning Charlotte sin hytte, som var veldig kult. Men jeg glemte fort all researchen jeg gjorde, fordi jeg husket at vi kom for å lage en serie som er fiktiv. Det var viktig å huske hvem disse historiske personene var, men samtidig ikke la det oppsluke meg.

– Jeg snakket en god del med Golda også, bare for å høre hva hun tenkte da hun pitchet historien om en ung dronning Charlotte. Jeg ville finne likheter i manuset og det hun allerede har skapt med den karakteren. Men det var også ting som falt på plass underveis og karakterene utviklet seg jo lengre ut vi kom i prosessen.

Som nevnt tidligere er ikke romansen mellom dronningen og kongen nødvendigvis bare en dans på roser.

Vi skal naturligvis ikke spoile hva som skjer, men det blir fort klart at kong George har noen hemmeligheter i Queen Charlotte: A Bridgerton Story.

La oss bare si at kongen får gjennomgå…

Men Corey kan heldigvis forsikre om at det ikke var like ille som det ser ut som.

Det er jo noen scener i serien som ser ganske krevende ut – spesielt for deg Corey.

India corey queen charlotte bridgerton
(Netflix)

Hvordan var det å spille inn disse scenene?

Corey: – De [spoiler] var faktisk laget av plast. De var ikke ekte.

India: – Er det sant!? Jeg trodde også at det var ekte! Jeg tenkte du var fantastisk! Nå vet jeg ikke om jeg synes jeg det lengre…

Corey: – Neida, det var faktisk ganske lett. Men den mentale tilstanden du på en måte blir tvunget til å finne frem er selvfølgelig utfordrende. Det var ikke nødvendigvis komfortabelt. Det var en utfordring, men mange av scenene ble lettere på grunn av vårt fantastiske team og de jeg jobbet med.

En annen skuespiller som heller ikke har vært 100 % komfortabel med visse ting under innspillingen er Golda Rosheuvel alias dronning Charlotte fra originalserien.

Alle kostymene deres er jo veldig flotte å se på, men er de behagelige å ha på seg?

Golda: – Uhm… Nei, det er ikke komfortabelt. Men det er en absolutt ære og en glede å ha på seg disse kunstverkene. Alt arbeidet som går inn i å lage dem er fantastisk. Det har tatt to uker å lage noen av de parykkene.

– Dronning Charlotte har faktisk rekorden for den største parykken. Det er en scene på en opera der hun har en parykk med to fugler på toppen – den knuste alle rekordene. Jeg veide den aldri, noe jeg anger på. Jeg må få noen til å gjøre det for å finne ut hvor tung den faktisk var.

Queen Charlotte wigs
(Netflix)

Men tunge parykker og ekstravagante kostymer til side – arbeidet skuespillerne har lagt inn i serien, ser ut til å være verdt det.

Queen Charlotte: A Bridgerton Story blir i alle fall møtt med flere gode tilbakemeldinger.

I skrivende stund har serien 100 % på Rotten Tomatoes etter 15 anmeldere har delt sine meninger.

«Denne forløperen er en overdådig og vel gjennomtenkt utvidelse av Julia Quinns saga som utspiller seg like lett og fruktig som en Blancmangé,» skriver Kristen Baldwin fra Entertainment Weekly og gir serien B+.

«Ryktene er sanne: Queen Charlotte: A Bridgerton Story er faktisk en sjelden perle blant prequel-settet,» mener Kathryn VanArendonk fra Vulture.

Vicky Jessop fra London Evening Standard gir serien 4 av 5 og kaller den for et glitrende eventyr som byr på mye å anbefale.

Queen Charlotte: A Bridgerton Story har premire på Netflix 4. mai.

Se også: Nok en skuespiller sier farvel til Bridgerton

Les mer