Hopp til hovedinnhold

Skrillex i Oslo Spektrum

Han gir kanskje ikke Rinse FM-fans blod i bamsen og surkling i såret, men far vet hvordan han skal få festen startet riktig for mannen i gata. Vi lar Atomic Soul skryte:

Med over 80 millioner treff på YouTube og mer enn 1 million fans på Facebook, er Skrillex i dag en av verdens desidert største produsent/DJ-stjerner. Den seneste EP’en hans Scary Monsters and Nice Sprites gikk rett inn på 1. plass på iTunes’ dance-liste. Til høsten tar han med seg sitt live-show over dammen for aller første gang og 22. november kommer han til Oslo Spektrum og gir oss høstens mest spektakulære party!

Skrillex er en del av en ny generasjon kunstnere som nekter å være begrenset av forutinntatte forestillinger om hva musikk skal være, forklarer arrangør Peer Osmundsvaag.

– Han er vanskelig å sette i bås, for han går egentlig utenpå alt av det vi i dag kaller musikalske genre.

Osmundsvaag beskriver Skrillex’ musikk som en saftig og suggererende blanding av dubstep, elektro og glitch – med en tvist.

Bak navnet Skrillex skjuler det seg en 23 år gammel fyr ved navn Sonny Moore. Han har bakgrunn som vokalist i post-hardcore-bandet From First to Last, før han skiftet beite og la dance-scenen i L.A. for sine føtter. Etter at han i fjor sommer ble med Deadmau5 på USA-turné, har populariteten hans eksplodert. I dag samarbeider Skrillex med artister som Lady Gaga, Bruno Mars, Korn og The Black Eyed Peas, og senest for et par måneder hadde han med seg Korn som gjesteartister på en konsert .

– Når Skrillex inntar Spektrum blir det noe helt annet enn det vi har sett andre dj’s gjøre samme sted de siste årene. Han skiller seg ut i alt han gjør både i og utenfor studio og Live er intet unntak, sier en fornøyd Peer.

LOL: 
Skrillex er allerede et etablert navn for landets unge og danseglade, og denne våren lagde han låta «Disco Rangers» på bestilling fra Bærums-russen. Det kostet de rødkledde festløvene den nette sum av 80.000 kroner – den dyreste russe-låta noensinne.
– Jeg har vært dypt inne i elektronisk musikk hele mitt liv. Jeg elsker å rote rundt og lage nye, kule lyder og støy, og går bare der musikken tar meg med, sier Skrillex, og røper at hans musikalske inspirasjoner har vært alt fra Prodigy, Aphex Twin og Squarepusher til Marilyn Manson og Nine Inch Nails.
Real talk: Hyperstate 2010: David Guetta i Oslo (S.J.U.K.T.)

Les mer