«Skrikete og desperat» norsk videopremiere ♡

5. mai 2019 kl. 20:55

Hårfargen er ekte (skjermbilde)

Lyssetting er key. Bare spør Game of Thrones.

Jimi Somewhere har skjønt det, og slipper i kveld en usedvanlig vakker musikkvideo til «When The Lights Come On».

Den vakre brudd-låten er hentet fra godguttens nye EP Ponyboy.

For litt siden ba vi Benjamin Schandy (#somhanegentligheter) om å brekke ned EP-en – spor for spor.

Men det er ikke bare denne vesle bloggen på berget som skriver om Jimi Somewhere; den siste tiden har han også fått oppmerksomhet fra medier som Vice, The Fader, Complex og Clash Magazine.

Buskerud-stjernen er som seg hør og bør i USA for tiden, så vi tok en kjapp prat med ham via Internettet.

Verdenspremiere på den August Strand-, Benjamin Schandy og Martin Kopperud-regisserte videoen til «When The Lights Come On» får du her: 

Hei Benjamin! Hvordan er livet?

– Livet er bra!! Er i LA at the moment og jobber på musikk og prøver å ha det så mye gøy som mulig.

Hyggelig at du ville ha premieren hos oss, selv om utlandet elsker deg. Hvordan føles det å få så mye oppmerksomhet fra internasjonal presse?

– Er mega gøy!! Mange av disse sidene jeg har drømt om å være på siden jeg gikk på ungdomsskolen (730 inkludert <3) så det og endelig se navnet mitt der er veldig kult.

<3! Hva er det største/fineste/beste du har opplevd hittil i år?

– Responsen jeg fikk etter jeg ga ut Ponyboy betydde veldig mye for meg og er nok det som har føltes best so far i år. Var også ganske stort for meg å se Kanye fremføre «All Falls Down» på Coachella i år selvom det var 1283984 grader.

Det høres varmt ut. Hva handler «When The Lights Come On» om?

– Den handler om følelsene man sitter igjen med etter et brudd.

– Mye tomhet, mye stillhet, men også mye støy og frustrasjon. Prøvde å fange alt dette. Men seff, det er bare det jeg hadde i hodet når jeg skrev det. Er veldig åpen for at folk skal finne sin egen betydning i låtene mine. Vil ikke at mine tanker skal definere sangene for andre.

Intervjuet fortsetter nedenfor

Gutten er on fire om da’n (Dev Dhunsi)

Videoen er utrolig vakker. Hva er idéen bak?

– Vi skulle egentlig skyte en annen video for en remix jeg og Wonder The Boy hadde laget av en Gerald Ofori låt, men så kunne ikke de komme likevel pga lekser (hehe).

– Så da jeg ringte Martin Kopperud (produsenten og co-regissøren bak videoen) for å kansellere spurte han meg om jeg heller ville skyte en video for annen sang siden vi allerede hadde leid utstyr og satt av tid.

– Så jeg ringte litt rundt og sammen kom jeg, August Strand og Martin frem til at vi skulle filme meg skrike / fremføre denne sangen i slow motion istede.

– Hooket på denne låta er veldig skrikete og desperat, så var det vi prøvde å fange. Trur vi alle har godt av å bare skrike litt i blant! Få det ut <3

Hva skal du i sommer?

– Jobbe på debutalbumet mitt og spille litt rundt omkring i Norge som jeg gleder meg til pga lenge siden sist! Kanskje også slippet ett par nye låter 🤔 Vi får se! Har mange planer!

Se også: Lars Vaular til 730: – Ingen har funnet seg selv før de mister seg selv