Hopp til hovedinnhold
DAGEN FØR ALLEHELGENDSDAG FRA HELVETE (UNITED INTERNATIONAL PICTURES/UNIVERSAL PICTURES)

Skrekkelig stor suksess for nye Halloween

OPPDATERT 21. oktober: Den ellevte Halloween-filmen, som har norgespremiere 26. oktober, har fått seriens mest innbringende premierehelg noensinne etter kun tre dager på kino i USA og Canada via nesten 77,5 millioner dollar. Budsjettet på filmen var kun 10 millioner dollar. Ka-ching! Dette er den nest største åpningen i kinohistorien i oktober noensinne og den nest største åpningen innen sjangeren (kun slått av Stephen Kings It).
 
Den nye Stephen King-filmen Pet Semetary ser ganske jævlig ut: Ta første titt her
 
Les mer om nye Halloween nedenfor og se to trailere.

DAGEN FØR ALLEHELGENDSDAG FRA HELVETE (UNITED INTERNATIONAL PICTURES/UNIVERSAL PICTURES)


40 år etter at John Carpenter skremte halve kloden med
Halloween, er det duket for en ny film i slasher-serien. Med den samme personen i hovedrollen som i 1978. (Særdeles sjelden kost.) Nærmere bestemt Jamie Lee Curtis.
 
Denne gangen blir det en direkte oppfølger til klassikeren, hvor karakteren til Jamie; den eneste som overlevde Michael Myers’ herjing, nå er en bestemor…  
 
Med våpen på lur og den maskerte massemorderen friskt i minne. 
MICHAEL MYERS ER TILBAKE 40 ÅR ETTER AT HAN VAR KILLING IT I DEBUTEN (UIP) 
 

Ubeleilig nok skal det stumme psykopaten nå overføres fra fengsel til en psykiatrisk anstalt. Noe som ikke ser ut til å gå som det skal – jamfør traileren nedenfor. 
 
Snedig nok starter snutten som et tradisjonelt krim-TV-program, som minner oss om den grusomme historien. VM i skummelt er det ei, men du kommer til å skvette.  
 


I motsetning til majoriteten av de 11 filmene, ser 
Halloween ut til å få tommelen opp fra de fleste anmelderne. I alle fall etter førpremieren hos Toronto International Film Festival. Slasheren har nå 83 prosent positive anmeldelser, ifølge Rotten Tomatoes.


JAMIE LEE CURTIS TILBAKE SOM LAURIE STRODE (UIP)
 


– Filmen fungerer stort sett fordi den er så fundamental – og også morsom: Michael snakker fortsatt aldri; masken og hans trege, dødelige, veloverveide gange sier alt som trenger å bli sagt, skriver Entertainment Weekly
– John Carpenter bør være fornøyd, og det samme med skrekkfilmentusiaster. For én gangs skyld har dette blitt en film som deres mindre nerdete kjærester bør sette pris på, mener artigper hos The Hollywood Reporter, som anbefaler gyseren.
 
Det er på sin plass at regissøren av originalen blir tilfreds; i den nye filmen er 70 år gamle John Carpenter produsent, kreativ konsulent og komponist. 

BESTEMOR MED GUNNER (UIP) 
Den nye regissøren er David Gordon Green; best kjent for humor som Pineapple Express og HBO-serien Eastbound & Down. Utenom veteranen Jamie Lee Curtis, spilles datteren av Judy Greer (It’s Always Sunny In Philadelphia, Californication), mens 70-åringen Nick Castle, som var Michael Myers i 1978, gjentar rollen som morderen i noen av scenene.

Premieren på Alleehelgensaften Halloween er selvfølgelig lagt til slutten av oktober.

Se den nye traileren her:

Nyeste The Conjuring-spinoff: YouTube stanser reklame for skrekkfilm 

Les mer