Hopp til hovedinnhold
Skipper (Neel Veterinary Hospital)
Fire dager gamle Skipper Miracle (Neel Veterinary Hospital)

Skipper har seks ben og doble organger – men ser ut til å klare seg

Skipper Miracle lever opp til navnet sitt.

Valpen har seks ben og de fleste organene i nederste halvdel av kroppen er doble, forteller Neel Veterinary Hospital ifølge New York Post.

Hun er en aussie, Australian shepherd – en mellomstor fårehund av collietypen – blandet med en annen collie.

Moren avviste Skipper, men hun fikk hjelp fra veterinærene i de fire første dagene, for så å kunne reise hjem.

«Dette er et mirakel som heter Skipper. Bokstavelig talt», skriver dyrehospitalet.

«Hun har overlevd lenger enn vi mistenker at noen annen hund har (bare fire dager gammel – publisert forskning indikerer ikke at man har blitt født i live) med sin kombinasjon av medfødte tilstander.»

«Du vil kanskje legge merke til at hun ser litt annerledes ut – seks ben!»

«Hun har en type medfødte sammenhengende lidelser kalt monocephalus dipygus og monocephalus rachipagus dibrachius tetrapus, som ganske enkelt betyr at hun har ett hode- og brysthule, men to bekkenregioner, to nedre urinveier, to reproduktive systemer, to haler og seks ben blant annet.»

(Facebook/Skippers Journey)

«Hun har også tegn på ryggmargsbrokk langs ryggraden. Positivt nok ser organene hennes ut til å være i god form, hun tisser og bæsjer, og er veldig sterk! Hun ammer godt og vokser korrekt så langt. Alle bena beveger seg og reagerer på stimulans akkurat som en vanlig valp. Det er mulig at hun kanskje trenger fysioterapi og hjelp med mobilitet når hun blir eldre.»

(Facebook/Skippers Journey)

«Vi vil fortsette å undersøke forholdene hennes, overvåke utviklingen under kontroller og bidra til å holde Skipper smertefri og behagelig resten av livet. Hun har det bra hjemme nå.»

Forstermoren har opprettet Facebook-siden Skipper’s Journey.

Ettersom det vil koste en del å behandle Skipper, har hun også satt opp en profil hos GoFund med mål om å samle inn 5000 dollar.

Siden i går har det kommet inn over 3000 dollar.

Matmoren til Skipper får kritikk fra personer som mener hun er opportunistisk som holder hunden i live, og noen hevder at hun forsøker å tjene penger.

Dette blir avvist.

«Vennligst vær snill og slutt med de negative kommentarene», skriver Skippers fostermor.

«Hun er ikke brukt for publisitet og vi skal ikke avlive henne. Hun er en glad og sunn valp. Hun har ingen smerter og det er ikke forventet at hun vil få det.»

Les også:

Influencer anklages for dyremishandling

Nyeste saker fra 730.no

Les mer