Hopp til hovedinnhold

Skarpskytende Netflix-serie starter storartet

OPPDATERT 4. desember: I kveld ga USA Network grønt lys til sesong 3 av Shooter, som også vises hos Netflix. Fortsettelsen er ikke uventet, da showet er et av USAs mest sette. (Altså kanalen USA.) Les om serien og se trailer nedenfor.

NÅR DET BLIR MATCH PÅ TINDER (NETFLIX)

En traumatisk opplevelse setter gjerne en støkk. Selv om tiår går hen og en fortrenger minner så godt det lar seg gjøre, dukker de plutselig opp på hver sine måter – om en så går hen og påtar seg magesår eller PTSD.


Som tidligere skarpskytter i forsvaret prøver
Shooter-hovedperson Bob Lee Swagger (Ryan Phillippe, The Lincoln Lawyer, Cruel Intentions, MacGruber) å leve et nogenlunde A4-liv i utkanten av kjas og mas med sin swaggy kone Julie (Shantel VanSanten, The Flash, One Tree Hill, The Final Destination) og deres datter.

Den unge veteranen forlot ikke bare sitt embete for å henge mer ut med sin fine lille familie, men under et tidligere oppdrag mistet han sin kollega og ble selv skutt i hofta. Noen ganger trenger en å være i tipptopp form for jobben sin.

Fortsetter nedenfor.

OH HI THERE, POTUS PILATUS


Bob Lee er dog savnet i troppen og når selveste presidenten trenger hans ekspertise under et visitas blir det ikke like enkelt å si nei.

Shooter er fersk, faktisk så fersk at det i skrivende stund foreløpig bare finnes én episode tilgjengelig. Ganske irr, for her var det jommen en som følte en trang til å se mer. Noe som forsåvidt er et godt tegn!

Netflix-serien (som originalt startet hos USA Network 15. november) er basert på romanen
Point of Impact av Stephen Hunter. Produsenten er gudfar Lorenzo di Bonaventura som ikke bare oppdaget The Matrix og geleidet disse filmene til suksess, men også står bak hele Transformers-sulamitten og Shooter-versjonen fra 2007 der Mark Wahlberg hadde hovedrollen. Sistnevnte er med i produsentsofaen for 2016-versjonen (FYI).Fortsetter nedenfor.


NEIDA
Kanskje er det derfor kritikere ikke føler seg helt overbeviste, fordi de hadde mannemann Wahlberg til sammenligning? Hos Rotten Tomatoes er det nemlig bare en skarve 33 % score fra tilskuerne og folk mener Ryan Phillippe ikke er mann nok for rollen. Hallo, jealous much!? Det må da være lov å være litt sårbar om en har en liten datter og går rundt med skyldfølelse ovenfor en kollegas død? (Jada jada, undertegnede har ikke sett den med Wahlberg heller, så har ingenting å sammenligne med. Skal en begynne å klage kan en jo spørre seg hva Quinn fra One Tree Hill gjør der. Ikke? Nei, så ikke bland inn personlige meninger i en objektiv review. Neida, Joda.)

Med kun én episode sett skal det jo sies at det fulle inntrykket ikke er helt utfylt, men selv om et par ting virker litt vel klisjé gir 730
Shooter en foreløpig terningkast 5, noe Entertainment Weekly virker å være enig i i deres papirutgave midt i juli.

Shooter er full av skarpe katt- og mus-intriger, mens Swagger er hentet inn av sin tidligere øverstkommanderende (Omar Epps, House, Scream 2, Juice) for å hindre en sniper i å skyte presidenten.
Sjekk traileren før du suser av gårde til Netflix:Se også:
Netflix med høstens beste serie? Når du plutselig blir president…

Nyeste saker fra 730.no

Les mer