Hopp til hovedinnhold
KLAR FOR DANS, DRAMA OG ROMANTIKK? (NORDISK FILM)

Skandinavias første dansefilm er norsk? Her er traileren!

KLAR FOR DANS, DRAMA OG ROMANTIKK? (NORDISK FILM)

Denne gleder vi oss til!

Nordisk Film presenterer i dag traileren til det som omtales som Norges, og til og med Skandinavias første ordentlige dansefilm. (Kommer du på noen andre? Vi gjør ikke. Men send oss gjerne en mail!)

Battle er også Skam-stjernen Lisa Teige sin aller første hovedrolle på det store lerettet. I rollen som Amalie møter den rå danseren og skuespilleren nykommeren Fabian Svegaard Tapia alias Mikael – som selvfølgelig også er en profesjonell danser.

Vi tok en prat med sistnevnte filmdebutant – som nå også debuterer som intervjuobjekt via 730 <3

Sjekk ut intervjuet nedenfor aller første titt på traileren:


Hei Fabian! Gratulerer med rå jobb. Hvordan landet du rollen som Mikael?

– Hei og tusen takk 730! Jeg ble kalt inn til audition etter noen anbefalinger i miljøet. Det gjorde meg ganske motivert å tenke at folk hadde troen på meg. Jeg forberedte meg godt og hadde det kjempegøy under audition-prosessen. Jeg tror det var avgjørende for resultatet.

Kjenner du deg igjen i karakteren du spiller?

– Ja det er nok første gang jeg spiller noen som er så lik meg selv. Vi har mye til felles, men jeg vil si at karakteren min er mer naiv og uerfaren enn meg selv.

Hvordan har innspillingen vært?

– Dødsmoro! Jeg har gjort mye teater og danseforestillinger, litt serier, og til og med noen musikkvideoer, men en dansefilm er som en intense blanding av alt det og mer. Alt var nytt, men kjent. Skjønner? Det aller beste var å endelig kunne spille foran kamera. Jeg liker intensiteten på sett! Tenk at du får 5 min mellom et take, to beskjeder fra fem eller flere mennesker og så må du bare naile alle oppgavene samtidig og naturlig. Adrenalin er elsk haha.

Vi skjønner! Kan du beskrive Battle med én god setning?

– Film-Norge er på dansefoten?

Haha! Veldig bra. Hvordan har det vært å jobbe med Lisa?

– Jeg hadde jo ikke sett Skam, så jeg visste ikke hvem Lisa var i starten. Det var litt flaut haha. Men jeg la fort merke til at hun var veldig flink, selv fra audition så har Lisa inspirert meg med sin profesjonalitet og utholdenhet. Alt i alt vil jeg si at det har vært veldig gøy å jobbe med henne.

Fortsetter nedenfor

FABIAN AKA MIKAEL (NORDISK FILM)


Hva gjør du når du ikke danser eller lager film?

– Jeg liker å være kreativ. Og jeg prøver å jobbe så hardt jeg kan, så når jeg ikke jobber med dans og skuespill skriver jeg poesi, sangtekster og manus. I håp om at jeg kan kunne jobbe med det i fremtiden. Ellers som danser må du jo være i god form hele tiden, så jeg prøver å svømme eller trene styrke hver dag, kanskje trene litt saltoer. Det er også gøy.

Wow, du er flink! Hvorfor bør folk se Battle?

– Fordi det er Skandinavias første dansefilm! Og min da hehe.

To gode grunner, det. Har du ellers noe på hjertet før vi runder av praten?

– Jeg vil bare si at jeg er supertakknemlig! Jeg trodde ærlig ikke jeg skulle få rollen, siden det var folk jeg kjente som kanskje passet litt bedre til rollen. Men jeg tror at med det jeg har opplevd både i privatlivet mitt og i karrieren min, som jeg begynte på som liten i 2004, visste jeg akkurat hva som måtte til for å gjennomføre dette prosjektet.

– For to år siden var jeg arbeidsledig pga en skulderskade, i dag blir jeg intervjuet av 730. Pga min første filmrolle. Jeg er overlykkelig! Tusen takk.

<3 <3 <3

Se også: Vi fikk en norsk rapper og dinosaur-entusiast til å anmelde film for oss

Nyeste saker fra 730.no

Les mer