Hopp til hovedinnhold
Chrissy Teigen på Annual Critics' Choice Awards i Santa Monica i California i 2019 (Steve Granitz/WireImage)
Chrissy Teigen på Annual Critics' Choice Awards i Santa Monica i California i 2019 (Steve Granitz/WireImage)

Chrissy Teigen skammer seg – skriver åpent brev

Chrissy Teigen sier sorry.

35-åringen, som ble kjendis ved å være morsom og drøy på Twitter, har i flere måneder fått kritikk for tidligere ufin oppførsel og sjikanering på nettet som har kommet frem i lyset på nytt.

Blant annet fortalte tv-stjernen Courtney Stodden i mars om grov mobbing fra Chrissy i 2011 og 2012, da Court var tenåring.

Chrissy skal blant annet via Twitter ha skrevet at Courtney bør ta «ta en blund under jorden» og «gå. og sov. for. alltid».

Som om det ikke er ondskapsfullt og absurd nok, skal hun til og med ha sendt direkte meldinger med oppfordring om at Court tar livet sitt.

«Jeg gleder meg til du dør», var en av meldingene som den daværende 25-26 år gamle Chrissy Teigen skal ha sendt.

(Dette var kort tid etter at Courtney ble kjent for å – som 16-åring – ha giftet seg med den 51 år gamle skuespilleren Doug Hutchison. Han ble møtt med mye sterk kritikk for ekteskapet.)

Courtney Stodden (Gregg DeGuire/WireImage)

Courtney Stodden (Gregg DeGuire/WireImage)

Courtney fortalte om dette etter at gamle skjermbilder ble spredd, og i mai skrev «Twitter-dronningen» at hun var lei seg.

Chrissy Teigen fortalte at hun blir «skrekkslagen og trist» når hun tenker over hva slags person hun var.

«Jeg var et usikker, oppmerksomhetssøkende troll», skrev Chrissy i forbindelse med mobbingen av Courtney.

Kontroversen har trolig satt flere av hennes mange kommersielle prosjekter og partnere på prøve.

I skrivende stund har Chrissy en stor tv-kampanje rullende på skjermene for Airbnb-konkurrenten VRBO, sammen med John Legend og familien. VRBO setter neppe pris på den ekstra oppmerksomheten rundt sosiale medier-personligheten.

(I forrige uke ble det kjent at Chrissy har «valgt å trekke seg» som skuespillergjest i sesong 2 av Mindy Kalings Netflix-serie Never Have I Ever.)

I kveld serverer Chrissy Teigen et åpent brev hvor hun legger seg flat.

I brevet, publisert på Medium, bruker hun ordet «jeg» 85 ganger, og skriver at «det er rett og slett ingen unnskyldning for mine forferdelige tweets».

Hun har også med humor i beklagelsen.

Chrissy sier at hun ikke ønsker at noen skal synes synd på henne.

«Jeg forteller dere dette for kontekst, jeg søker ikke etter eller fortjener noen sympati.»

Les brevet til Chrissy Teigen:

Hei igjen.

Hei, alle sammen.

Det har vært noen VELDIG ydmykende uker.

Jeg vet at jeg har vært stille, og herren vet at du ikke vil høre om meg. Men jeg vil at du skal vite at jeg har sittet i et hull med fortjent global straff. Den ultimate «sitt her og tenk på hva du har gjort».

Ikke én dag, ikke et eneste øyeblikk har gått der jeg ikke har følt den knusende tyngden av anger for de tingene jeg har sagt tidligere.

Som du vet, dukket det opp en haug av mine gamle forferdelige (forferdelige, forferdelige) tweets.

Jeg skammer meg virkelig over dem. Når jeg ser på dem og forstår hvor mye smerte de forårsaket, må jeg stoppe og lure på: Hvordan kunne jeg ha gjort det?

Jeg har unnskyldt én person offentlig, men det er andre – og mer enn bare noen få – som jeg trenger å si beklager til.  Jeg er i ferd med å nå ut til menneskene jeg såret.

Det er som min egen versjon av den serien  My Name is Earl! Jeg forstår at de kanskje ikke vil snakke med meg. Jeg tror ikke jeg ville ha snakket med meg. (Den virkelige sannheten i alt dette er hvor mye jeg faktisk ikke kan ta konfrontasjon.)

Men hvis de gjør det, er jeg her, og jeg vil lytte til hva de har å si, mens jeg beklager gjennom hulkende gråting. Det er rett og slett ingen unnskyldning for mine forferdelige tweets.

Folkene jeg siktet på fortjente dem ikke. Ingen gjør. Mange av dem trengte empati, vennlighet, forståelse og støtte, ikke min ondskap skjult som en slags uformell, edgy humor.

Jeg var et troll, punktum. Og jeg er så lei meg.

Jeg vil gå litt lenger her, og tenke på de jeg har såret og venner jeg har skuffet.

Da jeg først begynte å bruke sosiale medier, hadde jeg så mye moro med det. Jeg skrev vitser, tilfeldige observasjoner. Tenk på alle teknikerne som jobber dag og natt for å utvikle denne fantastiske nye plattformen og teknologien, som forbinder mennesker over hele verden for å lære, skape og finne slekt. Og jeg brukte den til å fnise av noen kjendiser.

I virkeligheten var jeg usikker, umoden og i en verden der jeg trodde jeg trengte å imponere fremmede for å bli akseptert.

Hvis det var en popkultur-oppsamling, tok jeg til Twitter for å prøve å få oppmerksomhet og vise frem det jeg den gang trodde var grov, smart, ufarlig morsomhet. Jeg trodde det gjorde meg kul og relaterbar hvis jeg hakket på kjendiser.

Nå, konfrontert med noen av tingene jeg sa, krymper jeg sammen. Jeg får ærlig talt skarpe, stikkende smerter i kroppen min når jeg husker drittsekkfortiden min, og jeg fortjener det. Ord har konsekvenser, og det er ekte mennesker bak Twitter-kontoene jeg gikk etter.

Jeg angrep ikke bare noen tilfeldig, men skadet unge kvinner – noen som fremdeles var jenter – som hadde følelser. Hvordan kunne jeg ikke stoppe opp og tenke på det? Hvorfor trodde jeg det var noen usynlig formel for psyko-kjendiser som hindrer noen med flere følgere å oppleve smerte?

Hvordan skjønte jeg ikke at ordene mine var grusomme? Hva ga meg retten til å si disse tingene?

Jeg var ikke ond i hverdagen. Mer enn én gang kom noen opp til meg for å si: ‘Du er så mye hyggeligere som i virkeligheten.’ Hvorfor var ikke dette et stort rødt flagg? Men jeg tenkte på det og kastet det til side. Jeg gjorde boksigneringer der jenter kalte meg en bad-ass bitch, og jeg ville strekke armen mot dem mens de gikk bort, så på vennene mine og sa: «Jeg lover, det er jeg ikke!»

På den tiden skjønte jeg det bare ikke. Tro meg, jeg skjønner det nå. Jeg forteller dere dette for kontekst, jeg søker ikke eller fortjener noe sympati. Det er ingen begrunnelse for oppførselen min. Jeg er ikke et offer her. Motivene til din sympati – og min – bør være dem jeg såret.

Sannheten er at jeg ikke lenger er personen som skrev de forferdelige tingene.

Jeg vokste opp, fikk terapi, giftet meg, fikk barn, fikk mer terapi, opplevde tap og smerte, fikk mer terapi og opplevde mer liv. OG FÅR MER TERAPI.

Livet har gjort meg mer empatisk. Jeg har mer forståelse for hva som motiverer trolling – den øyeblikkelige tilfredsstillelsen du får av å hugge til og klappe tilbake, kaste steiner mot noen du synes er uovervinnelig fordi de er berømte. Jeg vet nå også hvordan det føles å være i mottakersiden av utrolig vitriol. Tro meg, ironien om dette går ikke tapt på meg.

[John Legend] forteller meg nesten hver dag hvor mye datteren vår Luna minner ham om meg. Hver dag prøver jeg å sørge for at hun er de beste delene av meg, alle tingene jeg ønsker å være hele tiden, men som ikke klarer noen ganger. Og vi forkynner vennlighet mot henne og Miles hver sjanse vi får.

Vil de til slutt innse at det er noe hykleri der? Det gjør jeg absolutt. Men jeg håper de ser evolusjonen min.

Målet mitt er å være så bra at barna mine vil synes dette var et eventyr. Ikke falsk bra. Den gode som har de beste intensjonene, den gode som våkner og ønsker å gjøre vennene, familien, teamet og fansen så lykkelige som mulig. Den gode som fremdeles vil fuck opp foran hele verdenen, men sjelden, og aldri uten at det vokse mer godt ut av det.

Jeg kommer til å fortsette å jobbe for å være den beste versjonen av meg selv for ALLE. Alle fortjener bedre – til og med mine motstandere. Og bedre er det du kan forvente av meg. Verdenen trenger mer vennlighet og kjærlighet, og jeg vil bidra til det. Jeg har vært på en vei med selvforbedring den siste dekaden, og den veien kommer til å fortsette.

Jeg elsker virkelig at sosiale medier har koblet meg til så mange av dere.

Vi har delt så mye, jeg har lært så mye, jeg har vokst så mye, og jeg elsker det du har betydd for meg.

Jeg har så mye kjærlighet å gi hvis du er åpen og villig til å akseptere det. Og hvis ikke, er det også greit. Det er noe jeg jobber med å være mer ok med hver dag. Jeg vet at jeg sviktet dere, men jeg håper jeg kan gjøre dere stolte. Det har vært noen tunge uker, så jeg tar litt mer tid til å fokusere på ting som er viktigst – å være sammen med familien og ta vare på meg selv.

Vi er alle mer enn de verste øyeblikkene våre.

Jeg vil ikke be om tilgivelse, bare tålmodighet og toleranse. Jeg ber om at dere tillater meg, som jeg lover å tillate dere, å eie tidligere feil og få muligheten til å søke selvforbedring og endring.

Puh. Mye, jeg vet. Takk for at du lyttet.

Chrissy Teigen

Fansen hennes er stort sett henrykte over brevet.

På Twitter dominerer dog – som vanlig – den skeptiske responsen:

Les også: Emily Ratajkowski: – Megan Fox ble behandlet så dårlig

Nyeste saker fra 730.no

Les mer