Hopp til hovedinnhold
VI GLEDER OSS (TWITTER.COM/NRKNO)

Skam på bygda? Slik blir NRKs nye ungdomsserie

 
VI GLEDER OSS (TWITTER.COM/NRKNO)

I kjølevannet av den internasjonale Skam-suksessen har en rekke utenlandske adapsjoner startet. Felles for dem alle er at de (iallfall nå i starten) følger originalen tett, altså er det ikke veldig spennende å se på hvis man allerede har sett den norske. Sjekk ut franske Skam her.

Mer interessant blir det heller å se hva NRKs egen dramaavdeling finner på i årene fremover. Neste satsing fra Krinken har arbeidstittelen Lovleg, og omtales av NRK-journalister som «Nye Skam». Selv om serien i utgangspunktet ikke har noe med Skam å gjøre.

(Oppdatert: Nettsaken til NRK Sogn & Fjordane har nå byttet tittel fra «Her skal nye Skam spelast inn og den skal heite Lovleg» til «Skam-etterliknaren skal spelast inn på bygda».) 

NRK- og Rubicon- produserte Lovleg spilles inn på Firda videregåande skule på Sandane i Nordfjord, hvor mange av elevene bor på hybel. Dette vil også speiles i serien, som blant annet skal handle om å flytte hjemmefra og for første gang stå på egne ben. 
NRK flytter fokus fra by til bygd, men i likhet med Skam blir Lovleg en nettbasert dramaserie om VGS-elever. Mange av rollene skal spilles av lokale tenåringer, og innspillingen starter ifølge NRK allerede i juni.

Premieredato er fortsatt hemmelig, men følger Lovleg Skam-oppskriften* kan det bety at vi får se første klipp eller episode allerede i sommer eller tidlig høst.

(*I Skam ble klippene publisert få uker etter filming, som igjen skjedde kort tid etter at manus var ferdigskrevet.)  

Se også: 21 fun facts om Skam fra amerikansk intervju med Henrik Holm og Tarjei Sandvik Moe

Nyeste saker fra 730.no

Les mer