Skam møter Fjorden Cowboys?

11. okt 2017 kl. 00:00
ULTRALEVD LIV (SIMON SKREDDERNES)
ULTRALEVD LIV (SIMON SKREDDERNES)

Sist Daniel Kvammen slapp musikkvideo vant den prestisjefylt filmfestival-pris.

Lars Vaular-gjestende «Som om himmelen revna» har «norsk spillefilm på sitt beste»-vibber, og oppfølgeren «Ultraliv» er ikke mindre erkenorsk. Selv om det er et godt stykke fra Oslo til Odda, både fysisk og metaforisk sett. (De som vet, de vet.) 

Hvorfor skjøt dere videoen i den lille industribyen Odda, Daniel Kvammen? 

– Fordi Odda er som låta. Norge på sitt vakraste, lys, toppar og glede, men med eit ulmende mørke som velter under overflaten. Litt som hodet til nordmenn også, når eg tenker meg om… 

Rett ut av Vestlandet: Se videopremiere via regissør Thomas Stenerud og Brusjan filmSkjedde det noe sjukt under innspillingen? 
– Me var jo vitne til ein hel del ekte baksetefyll, sprit og ikkje minst 100 % råning. Ekte levd liv. Men eg syns kanskje det drøyaste var Pål* som plutselig fortalte at han hadde svidd av dekk verdt 30K på egen regning fordi han likte opplegget vårt. Ellers var Trond* sjukt fin, han som såg ut som verdas hardaste type, den verste av dei alle, men som berre ville vise uss bilde av datera og gi uss ein klem når me var ferdig. Bra folk, altså!
(* Lokale Odda-kompiser, red.anm.) 
Hva betyr videoen for deg?
– Låta handler jo om strekke seg etter uvirkelige idealer og heilt urealistiske forventninger. Noko eg vil tru alle som har brukt meir enn to min på insta kan kjenne seg igjen i. Det er jo virkelig til å bli heilt gal av. Prøve å leve til ein eller anna uvirkelig ide om kven ein skal være. Ein ide som for veldig mange berre eksiterer i deira eget hode, ikkje hos andre, men berre lengst inne i sine egne tanker. Det er jo veldig vondt å sjå, at så mange rundt ein har det slik.
– Når me då skulle lage videoen til låta hadde eg veldig lyst til at det skulle speile eit anna virkelighet enn den som ellers har vist rundt denne problematikken. Oslo vest, Skam, William og Tesla. Ein heilt fantastisk skildring i seg sjølv. Men eg tenker mykje på alle andre som ikkje blir berørt av den verden. Korleis er deira møte med alt dette? 


SKAM HORDALAND (SKJERMBILDE/BRUSJAN FILM)

Regissør Thomas Stenerud gir shoutout til Odda. 
– En stor takk fra min side til Fjord Cowboyen Joar som ble vår høyre hånd i Odda og gutta som brant bremseskiver og spant dekk som en kunst. Vil selvfølgelig også takke hovedrolleinnehaverne Fabian og Kristine som det var veldig spennende og givende å jobbe med. Og til slutt legge til at Odda er en by jeg gjerne drar til igjen for å spille inn i. Ekstremt varierende og spennende locations.

Se også: Årets sterkeste norske bonusspor