Hopp til hovedinnhold
Chris Hemsworths supergud Thor fikk makeover i Endgame (Marvel/Disney)

Avengers: Endgame satte filmhistorisk rekord i helgen

Believe the hype!

Kinoene har aldri solgt så mye billetter som denne helgen.

Det var ventet at Avengers: Endgame skulle bli sett av kolossalt mange i løpet av de tre første dagene, men få spådde at verdens filmhistorie skulle få se en slik rekord.

Kioskvelteren har allerede spilt inn mer enn ufattelige 10 milliarder kroner (1,2 milliarder dollar), ifølge The Hollywood Reporter.

Dette er nesten dobbelt så mye som den forrige verdensrekorden, som tilhørte Avengers: Infinity War med 5,5 milliarder kroner (640 millioner dollar).

Den tredje største premierehelgen i filmhistorien er via The Fate of the Furious med 4,6 milliarder kroner (541 millioner dollar).

复仇者联盟4:终局之战 drar inn hella yuan i Kina (Marvel/Disney)

Det er estimert at filmen spilte inn 3 milliarder kroner (350 millioner dollar) i USA og Canada, mens det i Kina ble kjøpt billetter for 1,8 milliarder kroner (1,4 milliarder yuan).

I Norge har Endgame allerede omsatt for 35 millioner kroner. Infinity War dro inn 14 millioner under premirehelgen på norske kinoer i fjor.  Totalt spilte den tredje Avengers-filmen inn nesten 50 millioner kroner i Norge.

I Nord-Amerika dro Infinity War inn 2,2 milliarder kroner (257 millioner dollar) under åpningen. Her er Endgame satt opp i 4662 kinosaler, som ifølge Box Office Mojo også er rekord.

Regissørbrødrene Joe og Anthony Russo har ikke laget en barnefilm. 61 prosent av tilskuerne i Nord-Amerika var over 25 år. Menn utgjorde 57 prosent.

Brie Larson alias Captain Marvel på verdenspremieren til Avengers: Endgame (@brielarson)

Marvel, hvis 22 filmer nå har solgt kinobilletter for 170 milliarder kroner, nøyer seg ikke med å ha Endgame-balletak på verdenen. Etter to måneder er Captain Marvel fortsatt en av de mest sette filmene på kino.

Blockbusteren med Brie Larson går inn som nummer 2 i Nord-Amerika, som betyr at hun er både med på første- og andreplass på box office-listen.

Konkurrenten DC må nøye seg med femteplass for Shazam! etter fire uker på kino.

Har du ennå ikke klart å sette av 3 timer til den fjerde Avengers-filmen – men er livredd spoilers? Google har utviklet en artig funksjon

Se hva anmelderne sier om Avengers: Endgame (uten spoilere)

Nyeste saker fra 730.no

Les mer