Hopp til hovedinnhold
JENNY SKAVLAN SOM ISABELL, ODD-MAGNUS WILLIAMSON SOM PHILIP (RICHARD ERIKSEN/TAPPELUFT)

Sjekketricks: Fake norsk film med Jenny Skavlan

– En rå og ufiltrert komedie med klare karakterer og et varmt, bankende hjerte i bunnen.

Slik beskriver regissør Patrik Syversen sin neste baby, Hjelp, vi er i filmbransjen!, som han har skapt med sin venninne, Nini Bull Robsahm, manusforfatter til hans ikke så søte Rovdyr.

– Dette er en film Nini og jeg har hatt lyst til å lage over lengre tid, og nå har bitene falt på plass. Dette er også første gang vi regisserer sammen, så det blir ekstra stas, sier 27-åringen til 730.

– Vi er skikkelig fornøyde med å ha en fantastisk cast, og vi gleder oss til å sette i gang.

I filmen setter Henrik Thodesen og Odd-Magnus Williamson (Torsdagkveld fra Nydalen), Stein Johan «SteinJo» Grieg Halvorsen fra (Slå på ring) og Stig Frode Henriksen (Død snø, Tomme tønner) igang et usedvanlig stort prosjekt for å komme i mål hos damene de ønsker seg.

To av jentene i komedien er hele Norges Jenny Skavlan og Marte Germaine Christensen fra Snarveien. Se også: Marte-intervju: – Vondere enn torturporno  Euforia Film beskriver handlingen slik:

– Glenn har blitt dumpet av kjæresten, er ensom og fryktelig kjip å ha med å gjøre. Han bor i kollektiv sammen med tre andre slackere i slutten av 20-årene. For å muntre ham opp får kompisene hans en genial idé. Hva med å arrangere en falsk audition til en ikke-eksisterende spillefilm? Rollen som utlyses skal ha alle kvaliteter Glenn leter etter i en jente, og i auditionrunden vil han kanskje finne en ny kjæreste.

– Under skalkeskjulet at de skal lage en film starter guttene en fiktiv casting. Etter en serie mislykkede auditions finner de Linda, en jente som Glenn umiddelbart faller pladask for. Så mye at han sier at hun får rollen for å kunne henge ut med henne. Noe som ikke er så veldig smart. Idet det begynner å utvikle seg noe mellom de to begynner spørsmålene å komme. Når skal opptakene i gang? Hva er budsjettet? Hvem skal spille de andre rollene? Det hele tilspisser seg ytterligere da det viser seg at Lindas far er en rik investor som insisterer på å stille med midler til produksjonen.

Hjelp, vi er i filmbransjen! får premiere til neste år.

Patrik Syversen er også aktuell med sin Hollywood-debut, som han beskriver som «creature survival horror»: Les mer! 

Nyeste saker fra 730.no

Les mer