Hopp til hovedinnhold
The White

The White Lotus: Filmer og serier å se mens du venter på sesong 3

Etter nok en drøy sesong med rike og bortskjemte mennesker på hotell (aka The White Lotus) lengter vi bare etter mer!

Sesong 2 av den populære HBO Max-serien hadde sesongfinale denne uken. Så langt har vi sett to privilegerte gjenger oppholde seg på hotell i henholdsvis Hawaii og Italia. Og å vente på annonseringen av neste destinasjon i sesong 3 har blitt en sport i seg selv.

I denne sesongen av The White Lotus serverte serieskaper Mike White mer hysterisk mørk humor og en unik karakterdrevet handling med komplekse personligheter. Det er ingen tvil om at det er vanskelig å matche TWL.

Men om du craver forferdelige og passiv aggressive rikinger på skjermen mens du venter på fortsettelsen, må du følge med her. For det er definitivt andre filmer og serier som har litt av den Lotus-vibben du ser etter. Legger man hotell-settingen til side, kan man plukke andre troper og sjangere som for eksempel en gruppe med rike dysfunksjonelle mennesker, mysterier, drama, mørk humor og sarkastiske smil.

Vi lister opp 7 titler som kan fylle tomrommet etter en vanvittig sesongavslutning.

Triangle of Sadness (2022)

Charlbi Dean og Harrison Dickinson i Triangle of Sadness (SF Studios)

Vi befinner oss kanskje ikke på et fancy hotell med en gruppe rike mennesker, men hva med en luksusyacht med en gruppe rike mennesker? Det kan jo ikke gå bra.

Av alle titler på denne listen er nok årets vinner av Gullpalmen Triangle of Sadness av Ruben Östlund det nærmeste du kommer The White Lotus. Den satiriske mørke komedien holder ikke tilbake på å gjøre narr av rikdom, klasseforskjeller og privilegier. Hysterisk og kaotisk!

Det er ikke like mye karakterfokus, men hele konseptet har en sterk likhet. Hovedsakelig følger vi modellparet Carl (Harris Dickinson) og Yaya (Charlbi Dean som tragisk døde av en sykdom i august). Rollebesetningen inkluderer også Woody Harrelson og Zlatko Buric som har utrolig bra kjemi.

Triangle of Sadness er ikke tilgjengelig på noen tjenester ennå, men kan fortsatt nytes på kino! Ikke for de mest sensitive da.

Succession (2018-)

Succession sesong 3 (HBO Max)

Hvis du vil se mer av rike mennesker som ikke kan fordra hverandre er Succession av Jesse Armstrong veien å gå. Det er virkelig ingenting som oser mer dysfunksjonell familie enn den gjengen her.

730.no har ikke holdt skjul på hvor mye vi liker denne serien, men du forstår det allerede fra sesong 1. Det er herlig underholdning med komplekse og rare karakterer uten filter. Skuespillet er også utrolig bra, med blant andre Jeremy Strong, Brian Cox, Sarah Snook, Kieran Culkin, Nicholas Braun, Matthew Macfadyen, Alan Ruck og J. Smith-Cameron.

Vi venter spente på sesong 4, men om du er en av de heldige som får sett serien for første gang er det bare å kose seg hos HBO Max.

Enlightened (2011-2013)

Enlightened med Laura Dern (HBO)
Enlightened med Laura Dern (HBO Max)

Før vi ble frelst av The White Lotus leverte serieskaper Mike den undervurderte serien Enlightened, som han selv spilte i.

Legenden Laura Dern har hovedrollen Amy som kommer hjem fra behandling etter et sammenbrudd. Men hun innser at å gjennoppbygge livet sitt ikke er så lett når alt rundt henne er det samme som før.

Enlightened fikk mye ros gjennom de to sesongene, men ble dessverre kansellert. Det er likevel en skjult perle som er verdt å sjekke ut, spesielt i hva mange mener er en av Lauras beste roller. I tillegg vant hun en Golden Globe for beste kvinnelige skuespiller i TV-serie – musikal eller komedie.

Serien er tilgjengelig på HBO Max. Om du ennå er i tvil kan kanskje anmeldelsen vår overbevise deg.

Fun fact: Laura hadde en liten, men viktig cameo i The White Lotus sesong 2.

Big Little Lies (2017-2019)

Den problematiske gjengen i Big Little Lies (HBO Max)

Strukturen til Big Little Lies er veldig lik The White Lotus. Det begynner med et mord, og tar deg gjennom alt som ledet opp til det. Og du sitter igjen med sjokk.

Sesong 1 er basert på boken med samme navn av Liane Moriarty, og regissert av Jean-Marc Vallée som beklageligvis mistet livet i fjor. Rollebesetningen er også veldig imponerende: Reese Witherspoon, Nicole Kidman, Shailene Woodley, Zoë Kravitz, Adam Scott, Laura Dern og Alexander Skarsgård. Og i sesong 2 kan du nyte Meryl Streep i en sylskarp og frekk rolle.

Serien har vunnet åtte Emmys av 21 nominasjoner. Big Little Lies er tilgjengelig på HBO Max.

Se også: Big Little Lies får terningkast 6

Nine Perfect Strangers (2021-)

nine perfect strangers the white lotus
Stjernecast i mystiske Nine Perfect Strangers (Prime Video)

Etter Big Little Lies ble en hit som både bok og serie tok det ikke lang tid før andre studioer stelte seg i kø for å få kloa i andre historier fra forfatteren. En av de er Jonathan Levines Nine Perfect Strangers, som har samme serieskaper David E. Kelley.

Her får du enda en serie som befinner seg på et eksotisk feriested. Ni stresset og anspente byboere søker avslapning på et helse- og velværesenter med en veldig mystisk vert spilt av fantastiske Nicole Kidman. Man får et dypdykk i alle karakterer på samme måte som The White Lotus og hvordan forskjellige mennesker håndterer hverandre. Noe som leder til en interessant historie.

Nicole spiller mot en talentfull rollebesetning: Melissa McCarthy, Michael Shannon, Luke Evans, Samara Weaving, Melvin Gregg, Regina Hall og Bobby Cannavale.

Serien har også fått grønt lys til sesong 2. Nine Perfect Strangers er tilgjengelig hos Prime Video.

Ready or Not (2019)

Ready or not the white lotus
En bryllupsnatt blir et mareritt i Ready or Not (Disney+)

Du vet skruen av en svigermor Molly Shannon i sesong 1 av The White Lotus? Ja, la oss gange det med 100 så får du Ready or Not av Matt Bettinelli-Olpin og Tyler Gillett.

Denne mørke og komiske slasheren følger bruden Grace (Samantha Weaving) som får bryllupsnatten snudd på hodet når den rike svigerfamilien tvinger henne med på gjemsel. Høres kanskje harmløst ut men nevnte jeg at det er en slasher?

Kos deg med enda en forferdelig dysfunksjonell familie. Filmen er tilgjengelig på Disney+.

The Morning Show (2019-)

Jennifer Aniston i The Morning Show (Apple TV+)

Reese Witherspoon liker visst å produsere og spille i serier med privilegerte karakterer. Hun har blant annet tidligere produsert Big Little Lies, Little Fires Everywhere og i tillegg denne Apple TV+-serien The Morning Show.

Selv om dette er å strekke seg litt langt fra Lotus-vibber er det fortsatt noen snev av likheter som setter denne serien på lista. Spesielt med hvor mye fokus det er på karakterenes handlinger. Her møter vi frekke og selvopptatte karakterer bak et populært amerikansk morgenshow, som får smake på konsekvensene av #MeToo. I tillegg får du sterke roller fra blant andre Reese, Jennifer Aniston, Steve Carell, Billy Crudup, Mark Duplass og Karen Pittman.

Serien har skandaler, intriger, nervøse sammenbrudd og masse spenstig drama. The Morning Show er tilgjengelig på Apple TV+.

Se også: The White Lotus sesong 3: Kor ska vi reis? 🌏

Les mer