Hopp til hovedinnhold
Andor season 2 trailer Diego Luna Cassian Andor Adria Arjon Kleya Star Wars
Diego Luna som Cassian Andor (Lucasfilm/Disney+)

Andor med siste trailer – som ikke skuffer

OPPDATERT 10. september: Andor fikk nettopp sin siste trailer. Se nedenfor.

Disney er i full gang med sitt årlige fan-event D23 Expo, og i den forbindelse serverer de siste trailer for Andor med Diego Luna tilbake som Cassian Andor. Dette er forløper til 2016-blockbusteren Rogue One: A Star Wars Story (1 milliard dollar på kino!). Som igjen er forløperen til 1977-klassikeren Star Wars. Det ser ut som om Lucasfilm disker opp med en mørkere TV-serie enn vi har blitt vant til fra Disney+. Og som vi har sagt før: Andor ser ut som en film. Nedenfor får vi se Stellan Skarsgård flekse som Luthen Rael. Den svenske veteranen er bra som en morsk type. (Jamfør Dune, hvor han briljerer som Baron Harkonnen via mye heftig sminke.) Cassian og Kleya ser ut til å finne tonen ❤️

Adria Arjon Kleya Cassian Andor Star Wars Andor season 2 trailer Diego Luna

Adria Arjon som Kleya (Lucasfilm/Disney+)

Hun spilles av Adria Arjona, og er aktuell som on/off-kjæresten til Alicia Vikander. Mens Netflix ser ut til å kunne slutte med bingewatching-slipp 💔, gir Disney+ deg mulighet til å binge tre Andor-episoder på rappen 21. september. 

Her er siste trailer til Andor.

Les forrige saken nedenfor.


Andor, ikke svikt oss! Man kan nesten bli utmattet av alle seriene som Disney+ har på gang. Inkludert deres Marvel-avdeling.

Gud bedre: Disse MCU-seriene og -filmene er på vei

Dessuten blir deres to Lucasfilm-serier The Book of Boba Fett og Obi-Wan Kenobi møtt med middels respons fra både anmeldere og publikum. (Forresten: Hvorfor ikke kalle serien Obi-Wan Kenobi for Obi-Wan?)

Nå trenger Disney+ oppsving á la The Mandalorian – og Andor kjenner trolig presset. Skal serien klare å matche nivået til perioden da Star Wars-filmene var populære?

Teaseren lovet godt, og traileren som kom i dag lover enda bedre. «TV»-serien ser ut som en sertifisert blockbuster, hvor Oscar-vinneren Tony Gilroy og hans team har tatt seg god tid. Noen av scenene ser ut som de kunne vært filmet i Norge, men det er England. Musikken er komponert av Tonys nabo på Manhattan; Nicholas Britell. (Oscar-nominert for musikken til Moonlight og If Beale Street Could Talk.)

Fans av Rogue One: A Star Wars Story bør ha ekstra god grunn til å glede seg til denne forløperen med Diego Luna (Narcos: Mexico) tilbake som rebellenes spion Cassian Jeron Andor.

– For å stjele fra Imperiet, bare går man inn som om man tilhører, sier han i starten av traileren. – De er så stolte av seg selv. Så feite og tilfreds. De kan ikke forestille seg at noen som meg vil noensinne komme seg inn i huset deres.

Adria Arjona Kleya Andora season 2 trailer 2 disney

Kleya spilles av puertorickanske Adria Arjona. Som 18-åring flyttet hun alene til New York City og jobbet som servitør mens hun tok bachelor i skuespill (Lucasfilm/Disney+)

Tenåringen Kleya spilles av Adria Arjona (født i 92). – Dette er slik revolusjon ser ut, sier hun i sniktitten.

Nedenfor ser du den cinematiske traileren til Andor. Snedig nok røper ikke snutten handlingen, men viser viben.

(Noen blodfans blir sikkert sinte fordi vi i starten får se et våpen som ligner veldig jordklodens AK-47…)

Premiere på Disney+ 21. september.

Den svenske veteranen Stellan Skarsgård spiller karakteren Luthen, Genevieve O’Reilly gjentar rollen som senatoren Mon Mothma og Denise Gough er imperiets Dedra Meero. Fiona Shaw spiller Cassians adoptivmor Maarva, mens Forest Whitaker er tilbake som den militære Clone Wars-veteranen Saw Gerrera.


Se også: Adria Arjona er on/off-kjæresten til Alicia Vikander i den nye HBO-serien


I 2016 skrev Andor-skaperen Tony Gilroy om manuset til Rogue One: A Star Wars Story – blant annet slutten – og han var selv med å regissere i fem uker med ekstra filming. Han forteller at den første sesongen av serien handler om at vår helt skal bli en revolusjonær, mens Andor sesong 2  «tar ham inn i Rogue One».

– Serien vår starter med en veldig enkel, nesten film noir-situasjon for en tyv. En frynsete fyr ender opp i stor trøbbel, prøver å selge noe han har for å redde ræva si. En av rebellenes talentspeider har sett på ham med interesse, og han er på en måte rekruttert på den verste dagen i livet sitt, sier Tony Gilroy til Vanity Fair.

Han har skrevet Andor sammen med broren Dan Gilroy (Kong: Skull Island, Nightcrawler), Stephen Schiff (The Americans, Super Pumped: The Battle for Uber) og Beau Willimon (House of Cards).

Serien regisseres av blant andre Susanna White, som nå filmer The Buccaneers-serien med Kristine Frøseth fra Drøbak og Alisa Bø fra Oslo.

Premieren til Andor sesong 1 blir tre episoder på rappen. Sesongen har 12 episoder.

Star Wars-serien med Jude Law: Dette vet vi om Skeleton Crew så langt 🪐

Nyeste saker fra 730.no

Les mer