Hopp til hovedinnhold

Siste sesongen med Nancy?

MILF-Weed (Showtime)
Weeds er serien om tobarnsmoren Nancy Botwin, en grønnfingret entreprenør som begynner å selge marihuana for å forsørge familien etter å ha blitt enke. Om du mot formodning ennå ikke har hørt om serien, så tenk deg en slags THC-infusert Desperate Housewives – som a) faktisk er morsom, b) har glimrende karakterer og c) et velskrevet manuskript – der forstadslivet kritiseres gjennom øynene til en pot-dealer, organisert kriminalitet er mer i fokus enn barnepass og du slipper alle klisjefylte forsøk på å sympatisere med trebarnsmoren som lider fordi hun ikke lager like god kjøttpai som naboen. (Ikke glem å fjerne alle andre assosiasjoner til DH heller..)

Når det er sagt, har du ikke sett serien, bør du muligens slutte å lese, fordi det har gått seks sesonger siden serien debuterte i 2005 på amerikanske Showtime, så her vil det etter all sannsynlighet forekomme nok spoilers til å ødelegge både din dag og en god serie.

Praktisk link til DVD-ene hos Platekompaniet her… bajbaj…

Fra seriens spede begynnelse har Weeds endret karakter og gått igjennom ulike faser. Det startet i det lille samfunnet Agrestic der tematikken var orientert rundt mangelen på substans og falskheten i suburbia, som seriens tittellåt Little Boxes (haha, nå har du den på hodet resten av dagen!) henviser til. Etter tre sesonger forsvant både tittellåten og suburbs-tematikken til fordel for Nancys mer og mer illegale krumspring, og kritikere har hevdet at dette gjør serien en anelse mer rotløs, som igjen stiller større krav til de senere sesongenes plot.

Vi kan vel innrømme at handlingen var på tykkere is i gamle dager, men hjertet i denne serien er helt klart karakterene, som igjen sørger for at underholdningsverdien fortsatt er der. Hovedrolleinnehaver og Golden Globe-vinner Mary-Louise Parker er spektakulær som Nancy, og birollene tangerer briljans støtt og stadig. Tenk bare på radarparet Andy (Justin Kirk) og Doug (Kevin Nealon), samt forferdelige Celia (Emmy-nominerte Elizabeth Perkins), og for å ikke glemme min favoritt: U-Turn (Page Kennedy).

Fortsetter under recapen.


Rotløst, men med mesteparten (flesteparten?) av sjelen i behold, beskriver kanskje best hvordan det forholder seg i dag, i det sesong syv av Jenji Kohans serie har premiere på amerikansk tv. Det har gått 3 år siden Nancy bet i det sure eplet og gikk i fengsel ved slutten av sesong seks, mens resten av familien flyktet til Christiania København. Nå er hun løslatt og familien vender tilbake til USA, nærmere bestemt New York, som etter sigende skal være utmerket sted å deale droger:

Fortsetter under traileren.


La oss være ærlige et øyeblikk, Weeds drar på årene, og det er naturlig at det spekuleres i om dette blir den siste sesongen med «The Botwins». Uavhengig av hvordan det går med nystarten på østkysten, så er det kanskje greit om de gir seg nå, men det er altfor mye god historie investert her til å gi seg før det hele over. Hva sier dere TV3? Når får vi se sesong syv her til lands? Vi rekker vel uansett en termin ved University of Andy først. Ellers er det fortsatt noen episoder å hente på tv3play.no.
Vet du hvor sjukt bra Games of Thrones er?

Les mer