Hopp til hovedinnhold
(DAIMON)

Siri Stranger: – Skamløs? Absolutt!

(DAIMON)

I fjor ble Siri Stranger stemplet som «Norges svar på Mariah Carey», noe som ikke gjorde henne spesielt sur. Mimi er tross alt en av Siris store heltinner. Etter sitt selvtitulerte debutalbum slipper den 33 år gamle Drøbaks-jenta nå første singel fra neste album, igjen produsert av King Midas-bassist (og kjæreste) Per Vigmostad. Sammen med Anders Wimpelman har han regissert videoen til «Sterkere tilbake», som du kan se nedenfor vår koseprat med snasne Siri.


Hei frøken Stranger. Hva synes du om elsk/hat-responsen på albumet du slapp i sommer?
– Jeg visste at det jeg drev med kom til å få hard medfart. Å stå og hyle at «Hjertet lengter ut», er å be om diss. Jeg var veldig stolt av at enkelte jeg virkelig respekterer likte det jeg gjorde. Det var kjempeskummelt fordi jeg visste hva jeg ga meg ut på, visste at jeg provoserte, og at mange kom til å hate det. Men hadde jeg hørt en av låtene mine på radio, hadde jeg blitt fan. Nå sitter jeg og hører på «Fortsatt faller regnet» og digger.
Kommer du nå «Sterkere tilbake»?
– Jeg synger om å komme sterkere tilbake uten en bestemt mann – det har jeg gjort mange ganger, hehe.
Denne singelen lyder litt annerledes enn dine forrige. Hva/hvem er inspirasjonen?
– Den er vel først og fremst annerledes fordi den er up-tempo. Per (produsenten) fant noen gamle korder jeg hadde spilt inn for lenge siden. Han flyttet dem litt rundt og satte dem sammen med noen korder han hadde. Da jeg hørte den, digget jeg den med en gang og skrev melodilinja på under tre minutter. Pianosoloen var min glimrende idé, hehe. Jeg hadde dilla på Diana Ross i den perioden – hørte mye på «Love Hangover» blant annet. Sexy vokal og kul dame.
Roland’en får kjørt seg i videoen. Så du spiller altså soloen selv på låten?
– Ja, selvsagt! Har spilt piano siden jeg var seks-syv år. Jeg spiller det meste av instrumentene på den første platen. Dette er dog min første pianosolo… jeg er en ganske
decent pianist. Roland’en min får stadig kjørt seg!
Kan man si at du er litt skamløs?
– Ja, absolutt. Jeg følger ikke regler andre lager for meg. Det har jeg lært av pappa!
Hva er planen for 2013?
– Først feirer jeg jul og nyttår i USA. Deretter blir det videre jobbing med ny plate, som forøvrig er godt igang. Pluss videre jobbing med illustrasjonsprosjekter, som er min andre store lidenskap.
Sjekk Siri Strangers superdupre illustrasjoner via Tumblr og se hennes nye musikkvideo til «Sterkere tilbake» her:Mer Siri Stranger her!

Nyeste saker fra 730.no

Les mer