– Singler skal være litt kleine

23. sep 2008 kl. 00:00
CHIRAG & MAGDIS FIRE VEGGER KOMMER I SALG MANDAG 29. SEPTEMBER (GEIR DOKKEN/BONNIER)

“Piano” alias “Stranda” satte Karpe Diem på norgeskartet over unge artister som kan lage landeplager, men puttet dem også i en litt useriøs, tøysebås. Ikke veldig rettferdig. Fire Vegger er deres andre album, og Oslo-gutta forteller 730.no at man i tillegg til bedre musikk, kan forvente seg mye seriøst innhold. Og litt tull.

Tittelen (som du kanskje selv skjønte) referer til innsiden av huset, og Chirag og Magdi mener de tar opp et par ting mange kanskje ikke snakker om utenfor hjemmet.

Det betyr ikke at Fire Vegger blir drøy kost.

– Pule-muslimer-unødvendig-kontroversielt? Nei, det forsøker vi å unngå, sier Chirag. Men Magdi legger til at hvis Samsaya fikk VG-oppslag på grunn av teksten på sin “Change”, så bør Karpe Diem “få hele VG”.

Snakkis eller ei, guttas to nyeste singler har blitt lynraske hits, noe mange av deres artistkolleger sliter med å få til. Men de er like raske til å ikke ta all æren selv.

– Når man spiller inn en skive, blir man veldig låst fast i ting man liker, kanskje fordi det er detaljer du liker, etc., forteller Chirag til 730. Men når det kommer til stykke, så tror jeg det er jææævlig viktig å høre på hva andre mener. Folk som er ærlige, understreker han.

– Tusenvis av artister hadde gjort det bedre hvis de valgte andre låter som singler. Noen sa til meg at låtene man velger som singler, skal være litt kleine. Det tror jeg veldig få rappere i Norge har nok selvtillit å leve med. De klarer ikke å skjønne at that’s the hustle. Gamet går ut på å skjønne hvilken setting man er putta inn i.

Fredag kommer dybdeintervjuet med kloke Karpe Diem på 730.no.

Her snakker de blant annet om hvorfor de ikke slår på Madcon-knappen, hvorfor de kommer til å slå barna sine, hvorfor “Piano” egentlig var en flopp og litt om sitt opplegg med Rihanna.