Hopp til hovedinnhold
Evan Rachel Wood (19) og Marilyn Manson (38) i 2007 (Scott Wintrow/Getty Images)

Evan Rachel Wood (33) sier at Marilyn Manson (52) misbrukte henne

Marilyn Manson anklages for grov vold og overgrep av flere tidligere kjærester.

Ohio-artisten (som egentlig heter Brian Hugh Warner) har solgt mange millioner album og blitt Grammy-nominert fire ganger.

Mandag ettermiddag står metal-stjernens ekskjæreste Evan Rachel Wood frem og forteller sin historie. Skuespilleren er kjent fra serier som True Blood og Westworld.

I starten av 2007 ble det kjent at Marilyn Manson datet Evan Rachel Wood. Da var Brian aka Marilyn 38 år gammel, mens Evan var 19.

Nå bryter skuespilleren stillheten om forholdet til Marilyn Manson. Hun støtter også andre ofre og deler deres opplevelser med 52-åringen i lang serie Instagram Stories.

Evan Rachel Wood starter med å navngi Brian Warner alias Marilyn Manson som sin overgriper.

– Navnet på min overgriper er Brian Warner, også kjent for verden som Marilyn Manson. Han startet å groome meg da jeg var tenåring og misbrukte meg på forferdelig vis i flere år. Jeg var hjernevasket og manipulert til å være underdanig, skriver Evan.

– Jeg er ferdig med å leve i frykt for hevn, baksnakking og utpressing. Jeg er her for å avsløre denne farlige mannen og de mange bransjene som har gjort det mulig for ham, før han ødelegger noen flere liv. Jeg støtter de mange ofrene som ikke lenger vil holde tyst om dette, avslutter hun.

Her er innlegget hun deler på Instagram:

Så deler Evan Rachel Wood et tyvetalls innlegg fra fire andre kvinner som også står frem.

Vi advarer om sterke beskrivelser.

Kvinnene forteller at han var svært manipulerende, og det samme mønsteret går igjen i alle historiene.

Marilyn Manson skal ha vært svært kjærlig og intens i starten, men ble så et monster som brukte all kunnskapen han hadde fått mot dem.

Flere forteller at de har fått posttraumatisk stresslidelse (PTSD) etter opplevelsene med Marilyn Manson. De forteller om psykisk vold, fysisk vold og voldtekt.

Flere skal også ha blitt innestengt og mistet all frihet.

En kvinne sier at hun var 22 år da hun møtte 45 år gamle Marilyn Manson i 2015. Etter bare noen uker sammen ble hun invitert med på Europa-turné. Der skal ting ha snudd brått, og han skal gjentatte ganger ha voldtatt henne. Forholdet var så ødeleggende at hun forsøkte å ta sitt eget liv første juledag.

Fotografen Ashley Walters skriver at forferdelig oppførsel ble normalisert i hans nærvær.

Han kunne for eksempel bruke ulike former for tortur mot henne. Han skal også ha vært ekstremt kontrollerende og ikke latt henne forlate huset hans på dagevis.

Han skal også ha tilbudt andre å ha sex med henne i bytte mot tjenester, noe som gjorde at hun følte seg som hans eiendel.

Da hun sa ifra til managementet etter en av sine verste dager med Marilyn Manson fikk hun beskjed om at «det er sånn det er», og at han hadde gjort verre ting.

Evan Rachel Wood deler også Twitter-tråden til en tidligere kollega av Marilyn Manson.

Dan Cleary var på turné med Manson i 2007-2008 og jobbet som hans personlige assistent i 2014-2015.

I september skrev Dan på Twitter at han var vitne til at Marilyn Manson var psykisk og fysisk voldelig mot flere kjærester, deriblant Evan Rachel Wood. Metal-stjernen skal ha brutt henne ned og gjort henne til «en fullstendig annen person» på bare et år.

Dan gjorde ikke noe med det i frykt for å bli uglesett i bransjen, og fordi det blir sett ned på å blande seg i andres privatliv. Det skal delvis også ha vært fordi teamet til Manson gjorde noe veldig snilt for ham.

I dag sier Dan Cleary at han er stolt av kvinnene.

Marilyn Manson har i skrivende stund ikke kommentert anklagene.

Han har tidligere nektet å svare på voldsanklager og avbrutt intervjuer hvor spørsmålet kommer på banen.

Et ekte Disney-mareritt: Marilyn Manson smiler for Paper Magazine i 2015. Samme år skal den populære musikeren ha voldtatt og torturert kjæresten sin på Europa-turné (Paper)

Evan Rachel Wood ble Golden Globe-nominert for sin rolle i dramafilmen Thirteen allerede som 16-åring.

Thirteen, regissert av Catherine Hardwicke (Twilight) er delvis basert på ungdomsårene til co-stjernen Nikki Reed (Rosalie Hale i Twilight-filmene).

I voksen alder har Evan blitt kjent via de populære HBO-seriene True Blood og Westworld.

I sistnevnte HBO-favoritt spiller hun hovedrollen som tøffe Dolores Abernathy.

Se også: Paige Lorenze (22) forteller om tiden med Armie Hammer

Nyeste saker fra 730.no

Les mer